Recepten - met puree
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.
Tagged With: België, Belgisch, boter, botersaus, citroen, dragon, eenvoudig, groene kruiden, grootmoeders keuken, kabeljauw, kabeljauwfilet, kerstomaatjes, klassiek, knapperig, met puree, olijfolie, op grootmoeders wijze, op Vlaamse wijze, panko, peterselie, puur, trostomaatjes, vis, visfilet, vlaams, witte vis, witte wijn, zuiver
Witloof in de oven (Piet Huysentruyt)
Een echte classic tijdens de winter: witloof in de oven in een lekker rolletje hesp en overgoten met smeuïge kaassaus. In dit recept legt Piet Huysentruyt uit hoe hij dit typische gerecht van bij ons klaarmaakt.
Tagged With: beenham, België, Belgisch, gegratineerd, gekookte ham, gekookte hesp, gratin, grootmoeders keuken, ham, herfst, hesp, hespenrolletjes, kaas, kaassaus, klassiek, klassieker, met puree, oven, Piet Huysentruyt, roux, streekgerecht, typisch, van bij ons, winter, witloof, witloof in de oven