Azijn? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Azijn? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - azijn

Yoghurtdip met komkommer

Yoghurtdip met komkommer
Deze gezonde dipsaus heeft wat weg van tzatziki, de Griekse saus op basis van yoghurt, komkommer en knoflook, maar is sneller en eenvoudiger. Perfect om een groep gasten snel en efficiënt van een lekker maar gezond hapje te voorzien.

Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)

Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is van alle culinaire markten thuis. Ook een alledaags, zuiders hapje met een lekkere salsa tovert hij uit zijn koksmuts. Verras je gasten met deze eenvoudige prikkers van scampi, chorizo en mozzarella: heerlijk en toch eenvoudig.

Aardappelsalade met maatjes

Aardappelsalade met maatjes
Tijdens de zomermaanden kunnen we in België en Nederland genieten van een verfijnde lekkernij: maatjes (Hollandse nieuwe). Deze jonge, vette haringen hebben een uitzonderlijk lekkere smaak waar weinig extra bij hoort. Deze eenvoudige salade met aardappel doet het dan ook perfect als lunch of lichte maaltijd.

Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)

Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)
In dit recept maakt Yotam Ottolenghi een klassieker met een twist klaar. Het bekende "Magret de canard à l'orange" uit Frankrijk, is een typisch recept met een eendenfilet en een saus op basis van appelsienen. Ottolenghi kiest in dit recept voor de iets verfijndere smaak van bloedappelsienen en voegt er talloze smaakmakers zoals steranijs aan toe. Het geheim? Enkele uren voorzien om het vlees rustig te laten marineren.

Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)

Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)
Deze vegetarische pasta met de meest authentieke mediterraanse vibes is een echte klassieker. Eenvoud is het sleutelwoord, met een hoofdrol voor de volle, romige smaak van aubergine. Jamie Oliver combineert de Siciliaanse saus met volkoren spaghetti, wat nog net iets meer smaak aan het geheel toevoegt.

Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)

Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)
Sergio Herman is een succesvolle topchef van erg hoog niveau. Desondanks heeft ook hij enkele recepten die voor (hobby)koks perfect haalbaar zijn. Zo combineert hij gemarineerde kipreepjes met gebakken aardappelen, grijze garnalen en komkommer tot een verfijnd gerechtje. De verhoudingen mikken op een hapje/voorgerecht, maar verdubbel gerust de portie om er een hoofdgerecht van te maken.

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)
Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.

Linguine met tonijn en gamba’s (Jamie Oliver)

Linguine met tonijn en gamba’s (Jamie Oliver)
Dit pitoreske gerecht van Jamie Oliver komt rechtstreeks uit Italië en bevat een heerlijke agrodolce-stijl. Dit wil zeggen dat de linguine op smaak wordt gebracht met iets dat het midden houdt tussen een saus en kruidige smaakmaker (zoals een currypasta). De dikke saus bevat meestal een zoet én zuur accent, maar de variaties zijn eindeloos. Jamie combineert de gamba's en tonijn met de heerlijke, aanwezige smaken van kaneel, pistache, peterselie, azijn en saffraan. Alledaags, en toch ook pure luxe op je bord!

Rode kool in rode wijn

Rode kool in rode wijn
Gestoofde rode kool is een heuse klassieker bij herfst- en wintergerechten. Door het zachtjes te laten stoven met een paar appeltjes en fijne smaakmakers zorg je voor een hartverwarmend bijgerecht. In dit recept wordt er een extra grote scheut rode wijn toegevoegd, die aciditeit en kruidigheid past perfect bij rode kool!

Gelakt spek met puree (Piet Huysentruyt)

Gelakt spek met puree (Piet Huysentruyt)
In dit leuke recept van Piet Huysentruyt staat een volle en rijkelijke smaakbeleving centraal. Door spek van een glinsterend laagje propvol smaak te voorzien, til je het zonder moeite op naar een hoger niveau. Ook leuk aan dit recept: met puree is het een heerlijk wintergerecht, tussen een broodje is het spek een topper op de barbecue!

Huzarensalade

Huzarensalade
Waar de naam precies vandaan komt is niet geweten, huzaren waren ruiters die meestal ingezet werden als verkenners. Misschien hadden ze daarom nood aan een snelle en koude maar volledige maaltijd. Dat is dan ook precies wat je van deze klassieke salade met aardappel en vlees mag verwachten! Er bestaan talloze recepten en je kan de salade inzetten als lunch, als bijgerecht op een barbecue, als voorgerechtje,... Ontdek hieronder een makkelijk basisrecept.

Courgettepannenkoekjes

Courgettepannenkoekjes
Hoewel het minder voor de hand ligt kan je uiteraard ook hartige pannenkoekjes maken. Dit kan een leuke manier zijn om je ontbijt of lunch origineler en gevarieerder te maken. Maar ook als bijgerecht zijn hartige pannenkoekjes heel leuk. In dit recept gaan we aan de slag met courgettes: lekker én gezond.

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari is een absolute fan van quinoa. De kleine bolletjes uit Zuid-Amerika hebben uitstekende voedingswaardes en zijn in een handomdraai klaar. Perfect voor al wie graag lekker tafelt maar ook aan zijn of haar lijn wil denken. In dit toffe recept combineert quinoa met een typische ingrediëntengroep uit Italië: mozzarella, tomaatjes en basilicum. Lekker zomers!

Duitse curryworst

Duitse curryworst
Wat voor een groot deel van de Belgen een curryworst is, is in Duitsland iets heel anders. Meer zelfs, de Duitse curryworst is de enige echte: een versneden worst met een pittige tomatensaus afgewerkt met curry. Deze populaire snack kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van onze oosterburen. Met dit recept kan ook jij genieten van deze Duitse guilty pleasure!

Rodekool

Rodekool
Gestoofde rodekool is een traditionele wintergroente in West-Europa. Niet iedereen is fan, wat grotendeels te wijten is aan de vele manieren waarop de groente bereid wordt. Ontdek in dit recept het ideale basisrecept!