Recepten - varkenshaas
Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool
![Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool](https://recepten.be/wp-content/uploads/Peper-varkenshaas-met-geroosterde-bloemkool.jpg)
Het meest malse stukje varkensvlees kan je nog smakelijker maken door het op voorhand te marineren. Aangevuld met geroosterde bloemkool en aardappel levert dat een lekkere ovenschotel op met enkele verrassende smaakmakers waar je weinig werk mee hebt. Perfect om op een doordeweekse dag toch lekker en origineel te koken.
Varkenshaas met biersaus
![Varkenshaas met biersaus Varkenshaas met biersaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaas-met-biersaus.jpg)
Voor deze klassieker uit de Belgische keuken kan je rekenen op succes bij al wie aan tafel schuift. Het eenvoudige maar typisch Belgische biersausje doet het prima bij de zachte smaak van een mals varkenshaasje. Aangevuld met seizoensgroentjes en kroketjes tover je een alledaagse en toch royaal gerecht van bij ons op tafel!
Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
![Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Gegratineerde-varkenshaas-met-broccolipuree-en-sjalotsaus.jpg)
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
![Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaasje-met-ratatouille-en-rozemarijnpatatjes.jpg)
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!
Tags: aubergine, chili, chilipeper pittig, courgette, Frankrijk, Frans, gebakken aardappel, gebakken patatjes, groene kruiden, groentesaus, herbes des provence, kruidig, mediterraans, middellandse zee, paprika, patatjes, provençaals, Provençaalse wijze, provence, ratatouille, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatensaus, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, wortel, zomer, zomers, zuiders, zwarte olijven
Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons
![Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons](https://recepten.be/wp-content/uploads/Ardeense-varkenshaas-met-aardpeerpuree-en-champignons.jpg)
De malse en licht gerookte smaak van een Ardeense varkenshaas laat zich uitmuntend combineren met de notige smaak van aardpeer. Deze vergeten groente is fantastisch in een aardappelpuree. Gecombineerd met opgebakken champignons levert dit een verfijnd en zelfs ietwat feestelijk gerecht op dat je weinig moeite kost.
Tags: aardappelpuree, aardpeer, aardpeerpuree, aardperen, alledaags, Ardeens, Ardeense varkenshaas, België, Belgisch, boerenkost, Bourgondisch, champignons, feestelijk, grootmoeders keuken, paddenstoelen, peterselie, puree, rijkelijk, smaakvol, stoemp, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, vlees, zondagse kost
Oosterse varkenshaas met wokgroentjes
![Oosterse varkenshaas met wokgroentjes Oosterse varkenshaas met wokgroentjes](https://recepten.be/wp-content/uploads/Oosterse-varkenshaas-met-wokgroentjes.jpg)
De zachte en verfijnde smaak van een varkenshaas laat zich vlot combineren met allerlei smaakmakers en ingrediënten. Dit recept voert je naar oosterse streken met een milde saus op basis van sojasaus. De knapperige wokgroentjes passen perfect bij het sappige vlees.
Tags: bruine fond, China, Chinees, groene kool, japan, Japans, ketchup, noedels, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, rode ui, sake, sesam, sesamzaadjes, soja, sojasaus, sojascheuten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, voor elke dag, wereld, wereldkeuken, witte kool, wok, wokken, wokrgoentjes
Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)
![Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt) Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaasje-met-wortelpuree-en-champignonsaus-Colruyt.jpg)
Dit recept is perfect wanneer je zin hebt in oerdegelijke, alledaagse kost met toch een kleine extra. De sappige varkenshaas en smeuïge wortelpuree worden heerlijk gecombineerd met champignons in een pittig mosterdsausje.
Tags: aardappelpuree, alledaags, België, Belgisch, boerenkost, champignons, Colruyt, eenvoudig, gewoon, grootmoeders keuken, herfst, kinderen, kindvriendelijk, laurier, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, puree, saus, stoemp, tijm, typisch, van bij ons, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, vlaams, voor elke dag, winter, wortel, wortelen, wortelpuree
Varkenshaas met champignonpesto
![Varkenshaas met champignonpesto Varkenshaas met champignonpesto](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaas-met-champignonpesto.jpg)
Een sappig varkenshaasje mag niet ontbreken in het lijstje 'klassiekers die regelmatig op het menu mogen staan'. Je kan werkelijk alle kanten op met dit mager stuk vlees, zeker als je het vult. In dit recept kiezen we voor een zuiderse toets met een pesto op basis van champignons en romige linguine.
Tags: alledaags, basilicum, champignon, champignons, erwtjes, gevuld, gevuld vlees, knoflook, kruidenkaas, linguine, look, met een twist, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pesto, pijnboompitjes, pijnboompitten, romig, room, smeuïg, Varken, varkenshaas, varkensvlees, verrassend, voor elke dag
Varkenshaas met rabarber
![Varkenshaas met rabarber Varkenshaas met rabarber](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaas-met-rabarber.jpg)
Het haasje is niet alleen het beste deel van een varken, het is ook het meest veelzijdige. Het malse stuk vlees is vol van smaak en laat zich moeiteloos met allerlei ingrediënten combineren. In dit recept gaan aan de slag met een origineel ingrediënt: rabarber. Hoewel we deze stengels eerder associëren met zoete dessertjes, is de fris zure smaak ook erg geschikt om voor verrassend lekker smaken in een zout gerecht te zorgen.
Tags: ajuin, amberbier, anders, bier, bouillon, fris, gestoofd, honing, koken met bier, koken met fruit, kroket, kroketjes, kroketten, lente, origineel, rabarber, rabarberstengels, rozemarijn, rundsbouillon, stoofpotje, stoven, ui, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, verrassend, zoet-zuur, zomer
Varkenshaas met mosterdsaus
![Varkenshaas met mosterdsaus Varkenshaas met mosterdsaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaas-met-mosterdsaus.jpg)
Voor lekkere, dagelijkse kost met toch net dat beetje meer doe je er goed aan een sausje te bereiden. Het vraagt moeite noch tijd, en je maakt van een simpel stuk vlees meteen iets feestelijk. Zo ontdek je in dit recept hoe je een mals varkenshaasje vergezeld van een authentiek mosterdsausje. Pittig en toch zacht!
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
![Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt) Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaasje-met-tagliatelle-en-courgettes-Colruyt-scaled.jpg)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!
Tags: alledaags, basilicum, Colruyt, courgette, doordeweeks, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaten, kruidig, mediterraans, niet veel werk, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rucola, tagliatelle, tomaat, tomaten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Kruidig varkenshaasje met geroosterde krieltjes en tomaten (Colruyt)
![Kruidig varkenshaasje met geroosterde krieltjes en tomaten (Colruyt) Kruidig varkenshaasje met geroosterde krieltjes en tomaten (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Kruidig-varkenshaasje-met-geroosterde-krieltjes-en-tomaten-Colruyt-s.jpg)
Het geheim van een geslaagd recept zit niet in een enorme lijst aan ingrediënten, integendeel. Met een kort boodschappenlijstje kan je evengoed lekker en smaakvol koken. Colruyt bewijst dat idee perfect: een kruidige en sappige varkenshaas wordt heerlijk gecombineerd met krieltjes en tomaatjes. Ideaal aan het begin van de lente wanneer de eerste nieuwe patatjes beschikbaar zijn.
Tags: begin van de lente, beginner, Belgisch, Colruyt, gemakkelijk, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, kruiden, kruidig, lente, mediterraans, oregano, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, provençaals, tijm, tomaatjes, tomaten, trostomaten, tuinrkuiden, Varken, varkenshaas, vlees, zuiders
Blackwellsaus
![Blackwellsaus Blackwellsaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Blackwellsaus-b.jpg)
Een lekker stukje vlees is niet compleet zonder een passend sausje. Vooral varkensvlees kan zich geen betere partner dan deze blackwell-saus voorstellen. Dit klassieke, romige sausje met pickles is perfect om jouw diner compleet te maken.
Varkenshaas in madeirasaus
![Varkenshaas in madeirasaus Varkenshaas in madeirasaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaas-in-madeirasaus-e1528223273900.jpg)
Een mals varkenshaasje is niet alleen heerlijk, het leent zich tot allerlei gelegenheden. Dit smakelijke recept zou je gerust zondagse kost kunnen noemen, met knapperige kroketjes is dit een klein feestje! Tegelijkertijd is het een eenvoudig recept dat niet gek veel tijd vraagt, perfect voor een gewone werkdag. De zalig klassieke madeira-saus smeekt alleszins om geproefd te worden...
Tags: aardappelpuree, alledaagse kost, balletjes, Bourgondisch, champignons, Frans, Franse keuken, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, grootmoeders keuken, haasje, kalf, klassiek, klassieker, kroketjes, kroketten, madeira, madeirasaus, paddenstoelen, puree, saus, tomaten, traditioneel, Varken, varkenshaas, varkensvlees, zondag
Varkenshaasje met tapenade (Colruyt)
![Varkenshaasje met tapenade (Colruyt) Varkenshaasje met tapenade (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaasje-met-tapenade-Corluyt-e1520341007574.jpg)
Het varkenshaasje is zonder discussie het beste en meest verfijnde stukje vlees van een varken. De sappige en ronde smaak leent zich tot heel wat bereidingen. Dat mag gerust wat zuiders en zonnig zijn, zoals dit recept van Colruyt toont. Met frisse tapende (dikke saus op basis van olijven en kappertjes) en eenvoudige tagliatelle maak je een makkelijk en zomers gerechtje klaar.
Tags: alledaags, champignons, Colruyt, erwten, erwtjes, kappertjes, lente-uitjes, makkelijk, mediterraans, olijven, origineel, pasta, puur, rucola, simpel, tagliatelle, tapenda, vakantie, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkensvlees, zomer, zomers, zonnig, zuiders