vlaams? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be vlaams? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - vlaams

Tomatensoep met balletjes (Sofie Dumont)

Tomatensoep met balletjes (Sofie Dumont)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tomatensoep is zo'n typisch gerecht dat het allerbeste smaakt wanneer oma ze heeft klaargemaakt. Wat het geheime ingrediënt is weet niemand, je kan hoogstens proberen in de buurt te komen. Misschien lukt het wel met dit authentieke recept van lady chef Sofie Dumont?

Koteletten in donker bier (Jeroen Meus)

Koteletten in donker bier (Jeroen Meus)
Wie dol is op stoofvlees zal dit gerecht zeker kunnen appreciëren. Jeroen maakt malse varkenskoteletten klaar met een rijke saus die veel weg heeft van stoofvlees. De gebakken patatjes zorgen voor een knapperig eindresultaat. Authentieke boerenkost!

Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)

Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)
Dit recept is perfect wanneer je zin hebt in oerdegelijke, alledaagse kost met toch een kleine extra. De sappige varkenshaas en smeuïge wortelpuree worden heerlijk gecombineerd met champignons in een pittig mosterdsausje.

Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)

Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)
Een ietwat vergeten klassieker uit onze streken is waterzooi. Het idee is simpel en lekker veelzijdig: een ingedikte soep waar alle denkbare ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden. De ultieme klassieker uit Gent wordt met kip bereid, maar je kan dus evengoed met vis aan de slag. Precies wat het kookteam van Colruyt in dit voedzame gerecht doet.

Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei (Jeroen Meus)

Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is in Vlaanderen beroemd geworden met recepten die je écht als dagelijkse kost kan omschrijven. Geen ellenlange lijst ingrediënten of ingewikkelde bereidingen, gewone kost die toch verrassend en bovenal lekker is. Liefhebbers van een stukje vis zullen dan ook genieten van dit snelle recept met prei, geplette patatjes en friszure accenten.

Runderstoofvlees (Piet Huysentruyt)

Runderstoofvlees (Piet Huysentruyt)
Stoofvlees staat zonder discussie hoog in de top 10 van nationale gerechten. Elke kok heeft er dan ook een eigen recept voor. Piet Huysentruyt maakt stoofvlees het liefst klaar met varkensvlees, maar wanneer hij voor rundsvlees kiest is dit zijn doeltreffende recept. Heerlijke kost van bij ons!

Schelvisfilet met gegrilde bloemkool

Schelvisfilet met gegrilde bloemkool
Schelvis is een heerlijke vissoort die je kan kopen van juni tot februari. Het is dus een perfecte keuze om zomer, herfst en winter mee aan de slag te gaan. Het volle, stevige vlees doet denken aan kabeljauw en laat zich vlot combineren met allerlei ingrediënten. In dit recept kiezen we voor gegrilde bloemkool met een beetje Parmezaanse kaas, een fluweelzachte mousseline en kruidige hollandaise. Klassiek en toch origineel.

Eénpansgerecht met boontjes, en chipolata (Sofie Dumont)

Eénpansgerecht met boontjes, en chipolata (Sofie Dumont)
Alles in één grote pan klaarmaken is een leuke manier om snel en met een minimum aan afwas te koken. TV-kok Sofie Dumont doet dat in dit vlotte recept met typische ingrediënten van bij ons: worstjes, aardappeltjes, boontjes, bloemkool en witte kool. Deze stevige portie boerenkost zal jong en oud bevallen!

Kip in jagersaus (Sofie Dumont)

Kip in jagersaus (Sofie Dumont)
Gewoon lekker is vaak nog het beste, dat weet tv-kok Sofie Dumont als de beste. In dit recept maakt ze immers een heerlijke, ietwat feestelijke en haast nostalgische klassieker klaar: kip met jagersaus. Niet moeilijk en altijd lekker!

Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree (Colruyt)

Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree (Colruyt)
Het recepten-team van Colruyt weet dat regelmatig een gouden klassieker op het menu zetten een verstandige zet is. De typische gerechten uit grootmoeders keuken scoren immers zowel in smaak als eenvoud. Zoals een mals stukje biefstuk, een pittig peperroomsausje en een smeuïge knolselderpuree. Meer moet dat niet zijn!

Ouderwetse kippensoep

Ouderwetse kippensoep
Wie van retro houdt, weet dat er niets op kan tegen de keuken van 'de bomma'! Grootmoeders recepten zijn traditionele familiegeheimen die uitblinken in smaak, ambacht en eenvoud. Een onverslijtbare klassieker is échte, authentieke, originele kippensoep. Het vraagt uiteraard net dat ietsje meer werk, het resultaat is echter niet te versmaden.

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.

Fazant in Duvelsaus

Fazant in Duvelsaus
Het wildseizoen is een uitgelezen kans om vlees en gevogelte klaar te maken dat eerder zeldzaam is. Zo zijn we allemaal vertrouwd met de typische smaak van kip en is de meer verfijndere en karaktervolle smaak van fazant eerder onbekend terrein. Een gemis dat dit recept wil oplossen: naast gebakken patatjes en bloemkool zorgt het blonde speciaalbier Duvel voor een kenmerkend smaakpallet in dit feestelijke ovengerecht.

Pepersteak met een whiskysausje (Piet Huysentruyt)

Pepersteak met een whiskysausje (Piet Huysentruyt)
Wie zin heeft in oerdegelijke kost om duimen en vingers bij af te likken, is bij Piet Huysentruyt altijd aan het juiste adres. De sympathieke West-Vlaamse kok weet als geen ander hoe je klassiekers op een geslaagde en toegankelijke manier bereid. In dit recept krijgt een typische steak-friet net iets meer door een pittig peperkorstje en een zalig sausje op basis van room en whisky.

Kip met appelmoes en frietjes

Kip met appelmoes en frietjes
Voor een echte klassieker die bij jong en oud geliefd is moet je niet ver zoeken. Een doodsimpele maar overheerlijke gebraden kip, zelfgemaakte knapperige frietjes en al even zelfgemaakte appelmoes - klinkt heerlijk toch?