Fruit? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Fruit? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - fruit

Pannenkoekspiesjes met confituur en druiven

Pannenkoekspiesjes met confituur en druiven
Heb je een paar pannenkoeken over of ben je op zoek naar origineel maar makkelijk dessertje? Dan zijn deze pannenkoekspiesjes perfect. Belegd met confituur en in stukjes gesneden ogen ze kleurrijk en vrolijk op een prikker. Perfect voor kleine en grote snoepers!

Bananenkoekjes

Bananenkoekjes
Heb je enkele (over)rijpe in de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, je kan er makkelijk lekkere maar eenvoudige koekjes van maken die perfect zijn als tussendoortje.

Detox smoothie (Sandra Bekkari)

Detox smoothie (Sandra Bekkari)
Wie in geen tijd een portie broodnodige vitamines wil binnenkrijgen doet er goed aan om een smoothie te maken. Op was oppervlakkig snijwerk na is al het werk voor je blender. Deze smoothie is één van de favorieten van Sandra Bekkari, ideaal om te ontgiften.

Biscuit

Biscuit
Wie graag taarten bakt, kan niet voorbij aan een klassieke biscuit. Dit luchtige deeg is een uitstekende basis voor taarten met slagroom, fruit, confituur, chocolade,... Je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Ontdek hieronder een handig basisrecept voor een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm.

Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)

Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)
Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.

Chocomousse met fruitbier

Chocomousse met fruitbier
Deze originele variant op de uiterst klassieke chocomousse zal liefhebbers van bier én chocolade ongetwijfeld bevallen. Met dit verrassende dessert kan je zonder problemen een grote groep bedienen. Deze op-en-top Belgische chocomousse wordt bovendien zonder eieren bereid, waardoor het resultaat nog smeuïger is. Het proberen waard!

Smeuïge cake van blauwe bessen (Pascale Naessens)

Smeuïge cake van blauwe bessen (Pascale Naessens)
Pascale Naessens beschouwt de smeuïge cake uit dit recept als haar lievelingscake. Niet alleen is dit recept heel wat gezonder dan de traditionele aanpak, je kan de blauwe bessen makkelijk vervangen door appel, aardbei, framboos,...

Bananenbrood

Bananenbrood
Bananenbrood is vooral over de oceaan een populair gerecht. Het idee zou ontstaan zijn om bakpoederproducten te promoten of tijdens de Grote Depressie om verspilling tegen te gaan volgens. Hoe het ook zij, dit uiterst makkelijke recept is ideaal om bananen die niet zo vers meer om te toveren tot een zoet broodje dat je kan vergelijken met een cake. Het is lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert en kan je naar hartenlust combineren met fruit, yoghurt, chocolade,... Er bestaan heel wat recepten, wij presenteren jou een vlot basisrecept waar iedereen mee aan de slag kan!

Appelcake met honing (Jeroen Meus)

Appelcake met honing (Jeroen Meus)
De niet te versmaden geur van een vers gebakken cake is een instant succes in elk huishouden. Wil je deze keer iets avontuurlijker aan de slag gaan? Probeer dan dit recept van Jeroen. Met appeltjes en honing maak je een heerlijk klassieke cake net iets luxueuzer.

Gestoofde peren met pure chocoladesaus (Sandra Bekkari)

Gestoofde peren met pure chocoladesaus (Sandra Bekkari)
In dit recept toont Sandra haar (gezonde) variant op een typisch Frans nagerecht: Poire belle Hélène. Het idee is even simpel als lekker: gepocheerde peertjes met warme chocoladesaus. Tel daar de gezonde touch van Sandra bij en het resultaat is een heerlijk dessert dat je met heel wat minder schuldgevoel op tafel kan zetten.

Yoghurttrifle met mango

Yoghurttrifle met mango
Een trifle is een leuk dessert dat oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt. Het principe is eenvoudig: je vult een grote kom om individuele glaasjes met enkele lagen lekkers. Je kan er dan ook eindeloos mee variëren. Dit recept werkt bijvoorbeeld met frisse yoghurt, die heerlijk wordt aangevuld met mango, munt en knapperige koekjes. Zo klaar en het presenteert geweldig!

Aardbeiencrumble (Piet Huysentruyt)

Aardbeiencrumble (Piet Huysentruyt)
Lekkere verse aardbeien zijn op zichzelf een volwaardig dessert. Hun heerlijke smaak is synoniem voor de lente- en zomermaanden. Wanneer het net dat ietsje meer mag zijn zonder gek veel moeite, is deze crumble van Piet Huysentruyt een leuk idee. Dit simpel en smeuïg dessertje is extra lekker met een bolletje vanille-ijs.

Biscuit met rode vruchten

Biscuit met rode vruchten
Elk feestelijk moment is geschikt om iets lekkers te bakken. Met dit recept kan je de traditionele cake even laten voor wat ze is, waarom geen volwaardige biscuit met een verrassende (en makkelijke!) vulling van rode vruchten? Je kan dit recept bovendien gebruiken als basisrecept voor eender welke biscuit.

Frozen yoghurt van bosbessen

Frozen yoghurt van bosbessen
Het concept van 'Frozen yoghurt' is zo gemakkelijk dat het standaard in je culinaire trukendoos moet zitten. In geen tijd kan je een frisse afsluiter of lekkere snack maken die altijd past. Meer dan (Griekse) yoghurt en bevroren fruit - bosbessen in dit geval - heb je niet nodig.

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...