Wie graag taarten bakt, kan niet voorbij aan een klassieke biscuit. Dit luchtige deeg is een uitstekende basis voor taarten met slagroom, fruit, confituur, chocolade,... Je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Ontdek hieronder een handig basisrecept voor een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm.
Wie graag taarten bakt, kan niet voorbij aan een klassieke biscuit. Dit luchtige deeg is een uitstekende basis voor taarten met slagroom, fruit, confituur, chocolade,... Je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Ontdek hieronder een handig basisrecept voor een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1biscuit | 15minuten | 35minuten |
Porties | Prep Tijd |
1biscuit | 15minuten |
Kook Tijd |
35minuten |
Ingrediënten
- 6 eieren
- 200 gram Suiker
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 1 zakje Vanillesuiker
Porties: biscuit
Ingrediënten
Porties: biscuit
|
Instructies
- Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een mengkom.
- Klop gedurende een tiental minuten goed op (of gebruik een mixer) tot een schuimige massa. Neem je tijd, zo wordt je biscuit zeker luchtig.
- Zeef de bloem en spatel die door het beslag.
- Stort het beslag uit in een ingevette en bebloemde ronde bakvorm (ca. 26 cm).
- Laat de biscuit ongeveer 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
- Je biscuit is klaar wanneer er niets meer aan een prikker kleeft, je keuken naar koekjes ruikt en de biscuit nog een beetje terugveert wanneer je er op duwt.
- Laat de biscuit afkoelen vooraleer je er verder mee aan de slag gaat. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind