Suiker? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Suiker? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - suiker

Biscuit

Biscuit
Wie graag taarten bakt, kan niet voorbij aan een klassieke biscuit. Dit luchtige deeg is een uitstekende basis voor taarten met slagroom, fruit, confituur, chocolade,... Je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Ontdek hieronder een handig basisrecept voor een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm.

Bananencake

Bananencake
Voor wie houdt van een extra smeuïge cake is dit recept een verplichting! Niet alleen zorgt de banaan voor een relatief milde maar malse smaak, de structuur van deze cake is zo zacht dat je jezelf zal moeten bedwingen om niet meteen alles op te schrokken!

Chinese citroenkip

Chinese citroenkip
Helemaal dol op afhaalchinees maar ook zin om zelfs eens iets te proberen dat in de buurt komt van die typische smaken en texturen? Dan zit je helemaal goed met dit recept. De malse kipreepjes gaan heerlijk samen met de frisse smaak van citroen en typische Aziatische smaakmakers. Bonus: dit maak je in een handomdraai klaar, zeker als je kan wokken!

American pancakes

American pancakes
Niks lekkerder dan een verse pannenkoek als middagmaal, dessert, ontbijt of tussendoortje. De Amerikaanse variant is echter zeker zo lekker om te proberen! Je kent ze allemaal uit Hollywood-films als een typisch ontbijt: netjes op elkaar gestapeld met een scheut esdoornsiroop en/of een klontje boter. American pancakes zijn niet alleen luchtiger en kleiner, ze zijn bovenal erg lekker!

Rode kool in rode wijn

Rode kool in rode wijn
Gestoofde rode kool is een heuse klassieker bij herfst- en wintergerechten. Door het zachtjes te laten stoven met een paar appeltjes en fijne smaakmakers zorg je voor een hartverwarmend bijgerecht. In dit recept wordt er een extra grote scheut rode wijn toegevoegd, die aciditeit en kruidigheid past perfect bij rode kool!

Sinterklaastaart met witte chocoladeroom

Sinterklaastaart met witte chocoladeroom
Of het nu om de blijde komst van Sinterklaas te vieren op 5 of 6 december, of omdat je achteraf iets wil doen met al de kommen vol snoepgoed: deze snelle, smeuïge taart met witte chocolade en room past altijd.

Poffertjes

Poffertjes
Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!

Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)

Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)
Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.

Chocomousse met fruitbier

Chocomousse met fruitbier
Deze originele variant op de uiterst klassieke chocomousse zal liefhebbers van bier én chocolade ongetwijfeld bevallen. Met dit verrassende dessert kan je zonder problemen een grote groep bedienen. Deze op-en-top Belgische chocomousse wordt bovendien zonder eieren bereid, waardoor het resultaat nog smeuïger is. Het proberen waard!

Yakitori

Yakitori
Yakitori is een heerlijke lekkernij uit Japan die vooral populair is als snelle snack op straat en op allerlei manieren bereid wordt. De regels zijn simpel: gespiesd kippenvlees. Welke soort kippenvlees, de kruiding en de bakwijze kunnen allemaal sterk verschillen. In dit makkelijke basisrecept kiezen we voor de typische zoet-zure en licht-pikante smaak die we doorgaans associëren met oosterse gerechten. De sappige spiesjes doen het goed als aperitief of bijgerecht.

Limoncello

Limoncello
Op een warme dag gaat er niets boven een ijskoud glaasje limoncello als digestiefje. Deze beroemde citroenlikeur wordt in Italië meestal zelf bereid. Traditioneel worden citroenen uit de omgeving van Sorrento gebruikt, maar ook hier bij ons kan je dit fris-zoete drankje makkelijk zelf bereiden. Elk Italiaans gezin zweert bij hun familierecept, hieronder vind je dan ook een prima basisrecept.

Smeuïge cake van blauwe bessen (Pascale Naessens)

Smeuïge cake van blauwe bessen (Pascale Naessens)
Pascale Naessens beschouwt de smeuïge cake uit dit recept als haar lievelingscake. Niet alleen is dit recept heel wat gezonder dan de traditionele aanpak, je kan de blauwe bessen makkelijk vervangen door appel, aardbei, framboos,...

Rabarbertaart

Rabarbertaart
Rabarber is een dankbaar ingrediënt vanwege de karakteristieke fris-zure smaak. Deze groente (jawel, het is geen fruit) kan je voornamelijk tijdens de zomermaanden kopen en doet het erg goed in gebak. Als het écht eenvoudig mag zijn, is dit rustieke recept uit grootmoeders keuken perfect: een lekkere en bovenal gewone rabarbertaart zonder extra's.

Kirschcake

Kirschcake
Een klassieke 'quatre-quart' cake is lekker en past altijd, maar stiekem ook wel een beetje saai. Gelukkig kan je het basisrecept zonder moeite pimpen. Dat is ook wat we in dit recept doen: met verse kriekjes en een scheutje kirsch maak je er een verleidelijke smaakbom van.

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies zijn in de Verenigde Staten een echt begrip. Deze malse koekjes met een royale hoeveelheid aan stukjes chocolade ontstonden er in de jaren dertig en behoren sindsdien tot het nationale erfgoed. Behalve erg lekker, zijn ze ook snel klaargemaakt met behulp van dit geweldige recept. Vergeet trouwens niet om er een lekker glas melk bij te drinken!