Recepten - varkensvlees
Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)
Dit gerecht van Jeroen Meus blinkt uit in smaak én snelheid! De knapperige spekblokjes combineren heerlijk met fijn gesnipperde prei en de traditionele carbonara-bereiding met ei en Parmezaanse kaas.
Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)
Dit stoofpotje werd bedacht voor het receptenteam van supermarktketen Colruyt. Het is een smakelijke maar alledaagse combinatie van varkensvlees, knolselder en butternutpompoen. Perfect op een kille herfst- of winterdag.
Tags: aardappel, bier, blond bier, boerenkost, butternut, butternutpompoen, Colruyt, comfort food, éénpansgerecht, gestoofd, herfst, knolselder, koken met bier, koud weer, krieltjes, kruidig, laurier, peterselie, pompoen, rozemarijn, rustiek, stoofpotje, stoverij, tijm, Varken, varkensstoofvlees, varkensvlees, winter
Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.
Eén-pan-spaghetti met chorizo
Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.
Tags: balsamico, basilicum, champignons, chili, chorizo, comfort food, comfortabel, easy, één pan, éénpansgerecht, gemakkelijk, italiaans, Italië, kinderen, kindvriendelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pikant, pittig, rode wijn azijn, Spaans, spaghetti, Spanje, tomaten, tomatensaus, Varken, varkensvlees, worst
Mosselen met chorizo en cider
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Tags: appelcider, chili, chilipeper, chorizo, cider, droge cider, fusion, Ierland, Iers, knoflook, kruidig, look, met brood, mosselen, noordzee, peterselie, pikant, pittig, room, sjalot, smaakvol, snel klaar, surf and turf, surf en turf, Varken, varkensvlees, vis, worst, zee
Babi tempra
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.
Tags: chili, chilipeper, China, Chinees, knoflook, limoen, limoensap, makkelijk, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, sesamolie, snel klaar, sojasaus, spiering, suiker, ui, Varken, varkensvlees, vlug, voor elke dag, wok, wokken
Pasta met knolseldersaus en gehakt
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!
Tags: België, Belgisch, comfort food, courgette, emmental, Emmentaler, erwtjes, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gevarieerd, gezonde variant, gezonder, groentesaus, Gruyère, kindvriendelijk, knoflook, knolselder, laurier, look, melk, Nederland, Nederlands, oregano, origineel, pasta, peterselie, rucola, rund, rundsvlees, selder, selderie, selderij, ui, Varken, varkensvlees, veel variatie, verrassend, witte wijn
Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!
Tags: aubergine, chili, chilipeper pittig, courgette, Frankrijk, Frans, gebakken aardappel, gebakken patatjes, groene kruiden, groentesaus, herbes des provence, kruidig, mediterraans, middellandse zee, paprika, patatjes, provençaals, Provençaalse wijze, provence, ratatouille, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatensaus, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, wortel, zomer, zomers, zuiders, zwarte olijven
Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.
Tags: chili, chilipeper, comfort food, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, inkoken, italiaans, Italiaanse saus, Italië, kindvriendelijk, laurier, linguine, mediterraans, oregano, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, ragu, rode wijn, rundsvlees, san marzano, saus, slow cooking, spaghetti, tagliatelle, tomatensaus, traag gegaard, varkensvlees, wijn, zonnig, zuiders
Kasslerrib met zuurkool
Kassler is een typische vleesbereiding uit Duitsland. Het betreft varkensvlees dat gepekeld en licht gerookt wordt. Het is een populaire (maar democratische) delicatesse omdat het vlees erg mals, bijzonder smaakvol en betaalbaar is. In combinatie met zuurkool levert dat een op-en-top Duits gerecht op voor elke dag.
Tags: aardappelen, Duits, Duitsland, gepekeld, gerook, kasseler, kasselerrib, kassler, pekelen, ribstuk, rookvlees, Varken, varkensvlees, wijazijn, witte kool, zure kool, zuurkool
Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)
Bij gebrek aan tijd is een ovenschotel, die je eventueel op voorhand al klaarmaakt, een godsgeschenk. Het receptenteam van Colruyt combineert de zachte smaak van kip, met de pittige smaak van chorizo. Aangevuld met rijst, een kaaskorstje en een tomatensausje met erwten en broccoli, levert dat onvervalste comfortfood op voor jong en oud!
Tags: broccoli, cayennepeper, chorizo, chorizoworst, Colruyt, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerd, gratin, kaas, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, kip, kipblokjes, kipfilet, kippenhaasjes, kippenstukjes, makkelijk, ovengebakken, ovenschotel, pasta, peterselie, rijst, rijstschotel, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, voor elke dag
Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons
De malse en licht gerookte smaak van een Ardeense varkenshaas laat zich uitmuntend combineren met de notige smaak van aardpeer. Deze vergeten groente is fantastisch in een aardappelpuree. Gecombineerd met opgebakken champignons levert dit een verfijnd en zelfs ietwat feestelijk gerecht op dat je weinig moeite kost.
Tags: aardappelpuree, aardpeer, aardpeerpuree, aardperen, alledaags, Ardeens, Ardeense varkenshaas, België, Belgisch, boerenkost, Bourgondisch, champignons, feestelijk, grootmoeders keuken, paddenstoelen, peterselie, puree, rijkelijk, smaakvol, stoemp, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, vlees, zondagse kost
Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)
Voor (h)eerlijke boerenkost mag er altijd een plaatsje op het weekmenu voorzien worden, wat het kookteam van Colruyt betreft. In dit recept is eenvoud troef: malse varkenssneden met een pure broccolipuree en een smaakvol uiensausje.
Tags: ajuin, alledaags, Belgisch, boerenkost, broccoli, broccolistoemp, brocolipuree, bruine saus, budgetvriendelijk, Colruyt, grootmoeders keuken, jus, kindvriendelijk, puree, snel klaar, stoemp, uien, uiensaus, van bij ons, Varken, varkenslapjes, varkenssneden, varkensvlees, vlaams, voor elke dag, weinig ingrediënten
Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)
Met doodgewone boerenkost van eigen bodem is niets mis. Ook tv-kok Loïc Van Impe is daar van overtuigd. Daarom presenteert hij in dit klassieke gerecht heerlijke, traditionele kost: een varkenskotelet met bloemkoolstoemp en een smeuïg mosterdsausje.
Tags: alledaags, België, Belgisch, bloemkool, bloemkoolpuree, bloemkoolstoemp, boerenkost, dragon, gewoon, graanmosterd, grootmoeders keuken, kerstomaatjes, kerstomaten, kotelet, koteletten, mosterdsaus, puree, romig, roomsaus, saus, stoemp, trostomaatjes, van bij ons, Varken, varkenskotelet, varkenskoteletten, varkensvlees, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag