Recepten - varkensvlees
Abdij-gehaktbrood
![Abdij-gehaktbrood Abdij-gehaktbrood](https://recepten.be/wp-content/uploads/Abdij-gehaktbrood.jpg)
Vandaag de dag zijn we dan wel niet bijzonder religieus meer in onze contreien, we waarderen nog steeds talloze, culinaire tradities die we danken en vooral koesteren aan het kloosterleven. Dit recept bouwt verder op dat idee: een eenvoudig gehaktbroodje met net dat ietsje meer, dankzij stukjes gerookt spek, abdijkaas en fijne smaakmakers.
Tags: abdij, abdijkaas, België, Belgisch, bier, Chimay, gehakt, gehaktbrood, gehaktbroodje, gemengd gehakt, gerookt spek, kaas, kalfsvlees, klooster, Maredsous, Meatloaf, mosterd, oven, rundsvlees, spek, tijm, varkensvlees, vlees, walnotenolie
Varkenskoteletten met mosterdsaus (Nigella Lawson)
![Varkenskoteletten met mosterdsaus (Nigella Lawson) Varkenskoteletten met mosterdsaus (Nigella Lawson)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenskoteletten-met-mosterdsaus-Nigella-Lawson.jpg)
Varkenskoteletten zijn een ondergewaardeerde lekkernij. Deze betaalbare lapjes vlees zijn lekker mals en smaalvol, op voorwaarde dat je ze juist bakt. Nigella Lawson serveert ze het liefst met een romig mosterdsausje op basis van cider. Lekker veelzijdig, niet duur en weinig werk.
Tags: appelcider, België, Belgisch, betaalbaar, Brits, budget, cider, Engeland, Europees, Frankrijk, Frans, goedkoop, graanmosterd, mals, mosterd, mosterdsaus, Nigella, Nigella Lawson, room, roomsaus, Varken, varkenskoteletten, varkensvlees
Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont)
![Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont) Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenswangetjes-met-bruin-bier-Sofie-Dumont.jpg)
Op tijd en stond een 'gouwe ouwe' op het menu zitten is een uitstekend idee. De lekkerste gerechten gaan vaak al generaties mee en zijn niet zomaar een succes. Varkenswangetjes, bijvoorbeeld! Sofie Dumont legt in dit recept uit hoe zij deze heerlijk malse specialiteit klaarmaakt met bruin bier, vergezeld van erwtjes met worteltjes en kroketjes.
Tags: authentiek, België, Belgisch, bier, boerenkost, bruin bier, erwtjes, feestelijk, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, koken met bier, kroketjes, kroketten, mayonaise, sofie dumont, stoverij, traag, traag gegaard, traag stoven, Varken, varkensvlees, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, wortelen, zondag, zondagse kost
Varkenshaas met biersaus
![Varkenshaas met biersaus Varkenshaas met biersaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaas-met-biersaus.jpg)
Voor deze klassieker uit de Belgische keuken kan je rekenen op succes bij al wie aan tafel schuift. Het eenvoudige maar typisch Belgische biersausje doet het prima bij de zachte smaak van een mals varkenshaasje. Aangevuld met seizoensgroentjes en kroketjes tover je een alledaagse en toch royaal gerecht van bij ons op tafel!
Varkenscurry met kokosmelk
![Varkenscurry met kokosmelk Varkenscurry met kokosmelk](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenscurry-met-kokosmelk.jpg)
Een traag gegaarde curry kan ten alle tijden ontzettend smaken. Behalve een royale kruiding is er niks anders nodig wat geduld. In dit recept krijgen stukjes varkensvlees alle tijd van de wereld om botermals te worden in een simpele maar doeltreffende curry met kokos, wortel en rode paprika. Comfortfood van de bovenste plank!
Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)
![Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus) Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pasta-carbonara-met-spek-en-prei-Jeroen-Meus.jpg)
Dit gerecht van Jeroen Meus blinkt uit in smaak én snelheid! De knapperige spekblokjes combineren heerlijk met fijn gesnipperde prei en de traditionele carbonara-bereiding met ei en Parmezaanse kaas.
Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)
![Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt) Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkensstoofpotje-met-knolselder-en-pompoen-Colruyt.jpg)
Dit stoofpotje werd bedacht voor het receptenteam van supermarktketen Colruyt. Het is een smakelijke maar alledaagse combinatie van varkensvlees, knolselder en butternutpompoen. Perfect op een kille herfst- of winterdag.
Tags: aardappel, bier, blond bier, boerenkost, butternut, butternutpompoen, Colruyt, comfort food, éénpansgerecht, gestoofd, herfst, knolselder, koken met bier, koud weer, krieltjes, kruidig, laurier, peterselie, pompoen, rozemarijn, rustiek, stoofpotje, stoverij, tijm, Varken, varkensstoofvlees, varkensvlees, winter
Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
![Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Gegratineerde-varkenshaas-met-broccolipuree-en-sjalotsaus.jpg)
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
![Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt) Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkensmignonette-met-pastinaakcreme-Colruyt.jpg)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.
Eén-pan-spaghetti met chorizo
![Eén-pan-spaghetti met chorizo Eén-pan-spaghetti met chorizo](https://recepten.be/wp-content/uploads/Een-pan-spaghetti-met-chorizo.jpg)
Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.
Tags: balsamico, basilicum, champignons, chili, chorizo, comfort food, comfortabel, easy, één pan, éénpansgerecht, gemakkelijk, italiaans, Italië, kinderen, kindvriendelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pikant, pittig, rode wijn azijn, Spaans, spaghetti, Spanje, tomaten, tomatensaus, Varken, varkensvlees, worst
Mosselen met chorizo en cider
![Mosselen met chorizo en cider Mosselen met chorizo en cider](https://recepten.be/wp-content/uploads/Mosselen-met-chorizo-en-cider.jpg)
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Tags: appelcider, chili, chilipeper, chorizo, cider, droge cider, fusion, Ierland, Iers, knoflook, kruidig, look, met brood, mosselen, noordzee, peterselie, pikant, pittig, room, sjalot, smaakvol, snel klaar, surf and turf, surf en turf, Varken, varkensvlees, vis, worst, zee
Babi tempra
![Babi tempra Babi tempra](https://recepten.be/wp-content/uploads/Babi-tempra.jpg)
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.
Tags: chili, chilipeper, China, Chinees, knoflook, limoen, limoensap, makkelijk, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, sesamolie, snel klaar, sojasaus, spiering, suiker, ui, Varken, varkensvlees, vlug, voor elke dag, wok, wokken
Pasta met knolseldersaus en gehakt
![Pasta met knolseldersaus en gehakt Pasta met knolseldersaus en gehakt](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pasta-met-knolseldersaus-en-gehakt.jpg)
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!
Tags: België, Belgisch, comfort food, courgette, emmental, Emmentaler, erwtjes, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gevarieerd, gezonde variant, gezonder, groentesaus, Gruyère, kindvriendelijk, knoflook, knolselder, laurier, look, melk, Nederland, Nederlands, oregano, origineel, pasta, peterselie, rucola, rund, rundsvlees, selder, selderie, selderij, ui, Varken, varkensvlees, veel variatie, verrassend, witte wijn
Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
![Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes](https://recepten.be/wp-content/uploads/Varkenshaasje-met-ratatouille-en-rozemarijnpatatjes.jpg)
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!
Tags: aubergine, chili, chilipeper pittig, courgette, Frankrijk, Frans, gebakken aardappel, gebakken patatjes, groene kruiden, groentesaus, herbes des provence, kruidig, mediterraans, middellandse zee, paprika, patatjes, provençaals, Provençaalse wijze, provence, ratatouille, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatensaus, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, wortel, zomer, zomers, zuiders, zwarte olijven
Spaghetti al ragù
![Spaghetti al ragù Spaghetti al ragù](https://recepten.be/wp-content/uploads/Spaghetti-al-ragu.jpg)
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.
Tags: chili, chilipeper, comfort food, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, inkoken, italiaans, Italiaanse saus, Italië, kindvriendelijk, laurier, linguine, mediterraans, oregano, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, ragu, rode wijn, rundsvlees, san marzano, saus, slow cooking, spaghetti, tagliatelle, tomatensaus, traag gegaard, varkensvlees, wijn, zonnig, zuiders