Tijm? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Tijm? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - tijm

Coq au vin (Sandra Bekkari)

Coq au vin (Sandra Bekkari)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei
Dit recept is ontzettend rijk aan smaken en texturen, waardoor het erg feestelijk is. Tegelijkertijd blijft het allemaal vrij eenvoudig en zijn er geen ingewikkelde of speciale kooktechnieken voor nodig. De garnalenbisque heeft enkel wat tijd nodig, de puree wat liefde en de gepocheerde eitjes een beetje training. Het wordt hoe dan ook heerlijk tafelen met dit royale voorgerecht of selecte hoofdgerecht.

Pastagratin met gehakt, prei en tomaten (Colruyt)

Pastagratin met gehakt, prei en tomaten (Colruyt)
Wie niet al te veel geld wil spenderen aan een voedzaam avondmaal dat ook geschikt is voor de allerkleinsten kan rekenen op deze simpele maar doeltreffende pastagratin van Colruyt. Met een snelle tomatensaus, gesnipperd preiwit en gehakt regel je een makkelijke schotel comfortfood voor het hele gezin zonder stress.

Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)

Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)
Heel klassiek, best gezond en toch feestelijk. Dat is hoe je dit smakelijke recept van Jeroen Meus het best kan omschrijven. Zowel op een alledaagse dag als een gezellig kerstfeest misstaat deze bereiding niet: een sappig kalkoengebraad met geroosterde krieltjes, groentjes en een snelle mosterdsaus is al wat je nodig hebt om heerlijk te tafelen.

Haas van de bomma (Piet Huysentruyt)

Haas van de bomma (Piet Huysentruyt)
Voor dit recept duikt Piet in de goedbewaarde geheimen van de bomma. Een authentiek en toch verrassend recept uit grootmoeders keuken, met andere woorden: malse stukken haas in een verfijnde saus op basis van rode wijn en chocolade. Niet bijzonder veel werk, wel verrassend en zelfs behoorlijk feestelijk.

Pasta met spekjes en pompoen-kaassaus

Pasta met spekjes en pompoen-kaassaus
Gezonder eten hoeft geen moeilijke, hongerige klus te zijn. Je kan door slimme aanpassingen even lekker en evenveel blijven eten, terwijl het resultaat veel voedzamer en magerder is. Dit gerecht heeft wat weg van macaroni met kaassaus. De kaassaus wordt echter niet gemaakt op basis van een klassieke en weinig gezonde bechamel (boter & bloem), maar op basis van butternut en knolselder. Het resultaat is een smeuïge groente-kaassaus die lekker én gezond is.

Ovenschotel met linzen en cheddar

Ovenschotel met linzen en cheddar
Deze stevige vegetarische ovenschotel warmt je in een vingerknip op, zelfs op de allerkoudste dagen van het jaar. De smaakvolle bereiding bestaat uit een flinke portie linzen en bonen, aangevuld met bruine rijst en een kruidig tomatensausje, afgewerkt met flink wat cheddar. Heerlijk smeuïg én makkelijk op voorhand klaar te maken.

Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)

Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)
Dit stoofpotje werd bedacht voor het receptenteam van supermarktketen Colruyt. Het is een smakelijke maar alledaagse combinatie van varkensvlees, knolselder en butternutpompoen. Perfect op een kille herfst- of winterdag.

Eend met sinaasappelsaus (Jeroen Meus)

Eend met sinaasappelsaus (Jeroen Meus)
Dit gerecht is een echte klassieker uit de Franse keuken (Canard à l'Orange) waar Jeroen Meus warme herinneringen aan hoeft. Het kenmerkende aspect van dit recept is de combinatie van zoet en zout tot een meesterlijk, zelfs feestelijk, geheel.

Gesmoorde kool met spek (Jamie Oliver)

Gesmoorde kool met spek (Jamie Oliver)
De term 'comfort food' wordt iets te vaak gebruikt om lekker maar ongezond voedsel te omschrijven. Daar is Jamie Oliver niet mee akkoord, hij gebruikt de term liever voor uiterst eenvoudige maar comfortabele gerechtjes. Dit is daar een fraai voorbeeld van: gesmoorde witte kool met tijm en stukjes spek. Lekker zo, met brood of als bijgerecht.

Spaghetti met worst en venkelroomsaus

Spaghetti met worst en venkelroomsaus
Spaghetti is een heerlijke allemansvriend. De slange slierten doen het goed bij jong en oud omdat ze een toffe structuur hebben en met vrijwel alles kunnen gecombineerd worden. In dit recept voegen we er een romig sausje met venkel, stukjes champignon en knapperige stukjes worst aan toe. Onvervalste comfortfood!

Pangasius met groentepuree (Colruyt)

Pangasius met groentepuree (Colruyt)
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!

Rundsstoofpotje (Jamie Oliver)

Rundsstoofpotje (Jamie Oliver)
Niet enkel Belgen zijn dol op gestoofd rundsvlees, ook over het kanaal is het een populair gerecht. Beef stew is een typisch voorbeeld van pubfood: een doodgewone maar lekkere hap die je vaak op het menu van eetcafés tegenkomt. Hieronder ontdek je hoe Jamie Oliver dit rundsstoofpotje graag klaarmaakt. Het geheim? Tijd!

Kippendijen met citroen en spek (Gordon Ramsay)

Kippendijen met citroen en spek (Gordon Ramsay)
Dit gerecht is volgens de Britse chef Gordon Ramsay een schoolvoorbeeld van een feestelijk recept. Het zit barstensvol smaak, presenteert mooi, laat talloze bijgerechten toe en eist geen uren kooktijd. De knapperige kippendijen komen perfect tot hun recht in combinatie met de jus op basis van spek, citroen en cider.