Sergio Herman is een succesvolle topchef van erg hoog niveau. Desondanks heeft ook hij enkele recepten die voor (hobby)koks perfect haalbaar zijn. Zo combineert hij gemarineerde kipreepjes met gebakken aardappelen, grijze garnalen en komkommer tot een verfijnd gerechtje. De verhoudingen mikken op een hapje/voorgerecht, maar verdubbel gerust de portie om er een hoofdgerecht van te maken.
Sergio Herman is een succesvolle topchef van erg hoog niveau. Desondanks heeft ook hij enkele recepten die voor (hobby)koks perfect haalbaar zijn. Zo combineert hij gemarineerde kipreepjes met gebakken aardappelen, grijze garnalen en komkommer tot een verfijnd gerechtje. De verhoudingen mikken op een hapje/voorgerecht, maar verdubbel gerust de portie om er een hoofdgerecht van te maken.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
20minuten | 1uur |
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 0,5 eetlepel verse, fijngesneden gember
- 4 takjes koriander
- currypoeder
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel sojasaus
- 4 vastkokende aardappelen Belles de Fontenay, bijvoorbeeld
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 0,5 komkommer
- 1 dl olijfolie
- 2 eetlepels sushi- of sherryazijn
- 1 limoen
- 1 ui in fijne reepjes
- 2 eieren
- 100 gram gepelde Noordzeegarnalen
- chilisaus
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de kipfilet in reepjes en doe in een kom.
- Snipper twee takjes koriander en één teen knoflook fijn. Meng samen met peper, zout, gember, ketjap, sojasaus en currypoeder onder de kip. Meng goed om, dek af en laat minstens één uur marineren.
- Breng de aardappelen (in de schil) aan de kook met tijm, rozemarijn en twee geplette teentjes look. Kook beetgaar.
- Snijd ondertussen de komkommer in reepjes. Overgiet in een kom met de azijn, olijfolie, twee takjes gesnipperde koriander, drie schijfjes ui, het sap van een halve limoen, peper en zout. Laat in de koelkast rusten.
- Giet de gegaarde aardappelen af. Schil ze en versnijd in schijfjes.
- Bak de aardappelschijven zacht aan in een scheutje olijfolie in een pan. Kruid met peper en zout.
- Voeg een halve gesnipperde ui toe, bestrooi met wat currypoeder en roer om.
- Voeg de gemarineerde kippenreepjes toe en laat zachtjes garen.
- Mix de eieren ondertussen met een mixer.
- Lepel de aardappelschijfjes en kippenreepjes over in een pan op kamertemperatuur. Overgiet met het geklutste ei, roer goed en laat stollen.
- Verdeel over verwarmde bordjes. Werk af met de Noordzeegarnalen, enkele reepjes gemarineerde komkommer en enkele toefjes chilisaus. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind