Recepten - sherry azijn
Meloensalade met munt en prosciutto

Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.
Tagged With: barbecue, bbq, bijgerecht, brood, Charentais, dressing, fruit, ham, lunch, meloen, prosciutto, rauwe ham, rauwe hesp, salade, salsa, sherry azijn, tomaat, vakantie, vlees en fruit, zoet-zout, zomer, zomers, zonnig
Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)

In dit recept maakt Yotam Ottolenghi een klassieker met een twist klaar. Het bekende "Magret de canard à l'orange" uit Frankrijk, is een typisch recept met een eendenfilet en een saus op basis van appelsienen. Ottolenghi kiest in dit recept voor de iets verfijndere smaak van bloedappelsienen en voegt er talloze smaakmakers zoals steranijs aan toe. Het geheim? Enkele uren voorzien om het vlees rustig te laten marineren.
Tagged With: anijs, appelsien, azijn, bloedappelsien, chilipeper, chillie, eend, eendenborst, eendenfilet, Frankrijk, Frans, fruit, koken met fruit, komijn, kruidig, magret de canard à l'orange, marinade, marineren, mediterraans, mediterraanse kruiden, middellandse zee, Ottolenghi, pittig, rode wijn, sherry azijn, sinaan, sinaasappel, steranijs, uitgesproken, variant twist, veel smaak, veel smaakmakers, veel smaken, venkel, venkelzaad, wild, Yotam Ottolenghi, zuiders