In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.
In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 0,5 rode kool
- 1 komkommer
- 2 rode chilipepers
- 6 eetlepels (sushi)azijn
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 6 kippenbouten
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 eetlepel kippenkruiden
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 handenvol korianderblaadjes
- 50 gram geroosterde sesamzaadjes
- 1 handvol geroosterde cashewnoten
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de rode kool in erg fijne reepjes (gebruik eventueel een mandoline, rasp of keukenrobot).
- Versnijd de komkommer in halve maantjes en de chilipepers fijn. Wens je geen al te pittige salade? Gebruik dan de helft rode chili minder.
- Meng de rode kool met de komkommer, chili, azijn en suiker. Roer goed om en laat minstens een half uur rusten. Roer nu en dan om.
- Meng ondertussen de arachide- en sesamolie met de kippenkruiden. Wrijf er de kippenbouten grondig mee in.
- Verhit een braadpan en bak de kippenbouten rondom goudbruin. Laat dan, terwijl de rode kool marineert, op een matig vuur verder braden in de pan tot ze gaar zijn.
- Haal de kippenbouten, eenmaal gaar, uit de pan en laat een beetje afkoelen.
- Blus de pan met een scheutje water en de sojasaus. Roer alle aanbaksels los en laat heel even opkoken.
- Scheur het kippenvlees van de kippenbouten in nonchalante, hapklare stukken (vergeet het knapperige vel niet). Doe de stukjes vlees in de pan, haal van het vuur en roer goed om.
- Hak de helft van de korianderblaadjes fijn en doe samen met de helft van de geroosterde sesamzaadjes bij de kip. Roer goed om en laat lauw worden.
- Hak de andere helft van de korianderblaadjes grof en roer door de rode kool.
- Meng de lauwe stukjes kruidige kip door de rode kool. Verdeel de salade over borden en werk af geroosterde sesamzaadjes, grof gehakte cashewnoten en nog wat korianderblaadjes. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: je kan de rode kool uren of zelfs de dag op voorhand klaar maken. De kool wordt er enkel zachter en smaakvoller door.
Share this Recipe
Speak Your Mind