Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)? Het beste recept vind je hier! Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)
Recept Afdrukken
In dit recept maakt Yotam Ottolenghi een klassieker met een twist klaar. Het bekende "Magret de canard à l'orange" uit Frankrijk, is een typisch recept met een eendenfilet en een saus op basis van appelsienen. Ottolenghi kiest in dit recept voor de iets verfijndere smaak van bloedappelsienen en voegt er talloze smaakmakers zoals steranijs aan toe. Het geheim? Enkele uren voorzien om het vlees rustig te laten marineren.
Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)
Recept Afdrukken
In dit recept maakt Yotam Ottolenghi een klassieker met een twist klaar. Het bekende "Magret de canard à l'orange" uit Frankrijk, is een typisch recept met een eendenfilet en een saus op basis van appelsienen. Ottolenghi kiest in dit recept voor de iets verfijndere smaak van bloedappelsienen en voegt er talloze smaakmakers zoals steranijs aan toe. Het geheim? Enkele uren voorzien om het vlees rustig te laten marineren.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 15minuten 15minuten enkeleuren
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten enkeleuren
Instructies
  1. Snijd de vetkant van de eendenborsten kruiselings in (zonder in het vlees te snijden).
  2. Wrijf de borsten goed in met de venkelzaadjes, chillivlokken, komijn, peper en zout. Dek af met keukenfolie en laat enkele uren (of een nacht) marineren.
  3. Versnijd de boven en onderkant van de bloedappelsienen. Snijd de schil en het wit met een scherp mesje weg. Versnijd daarna in 6 partjes en verwijder de pitjes. Zet opzij.
  4. Verhit een stevige braadpan (met deksel) en schroei de eendenborsten gedurende een drietal minuten aan op de vetkant. Draai om en laat drie minuten bakken langs de andere kant.
  5. Haal de eendenborsten uit de pan, houd warm en laat rusten.
  6. Giet het merendeel van het vet uit de pan. Voeg de wijn, azijn, sap van de bloedappelsienen en steranijsjes toe. Laat 5 à 6 minuten pruttelen tot de saus ongeveer tot de helft gereduceerd is. Werk naar smaak af met peper en zout.
  7. Doe de eendenborsten terug in de pan, dek af en laat nog 7 minuten zachtjes sudderen.
  8. Schik de partjes bloedappelsien en gedroogde chillies ronden de eendenborsten. Dek af en laat drie minuten verder sudderen.
  9. Haal de eendenborsten uit de pan, versnijd in plakjes en laat even rusten. Controleer ondertussen de saus: laat indien nodig verder inkoken tot ze voldoende ingedikt is. Kruid eventueel verder af.
  10. Serveer de plakjes eendenborst met wat stukjes appelsien en een lepeltje saus. Lekker met een salade, brood, pasta of gewoon zo. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*