Recepten - curry
Gehaktballetjes van kip met prei en curry (Pascale Naessens)

Gehaktballetjes doen het altijd goed, jong en oud smult er van. Nu en dan past het zelfs binnen de gezonde receptjes van Pascale Naessens. Met een pure en eenvoudige saus met prei, curry en kokos wordt het een heerlijk, alledaags én koolhydraatarm maal!
Tags: curry, currypasta, dieet, diëten, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gevogelte, gezond, groene curry, keto, kip, kippengehakt, kokos, kokosmelk, kokosroom, kruidig, low carb, mager, Pascale Naessens, pittig, prei, puur, vermageren, zuiver
Bami Goreng (Piet Huysentruyt)

Bami Goreng kennen we uit Chinese (afhaal)restaurants. Hoewel lekker, sluit dat niet zo goed aan bij het originele, Indonesische gerecht dat 'gebakken noedels' betekent. Er bestaan talloze varianten van dit rijke gerecht, in dit recept doet Piet Huysentruyt ook zijn duit in het zakje met kip, spek en talloze groentjes.
Tags: Aziatisch, Azië, bami, bami goreng, broccoli, chili, chillipeper, China, Chinees, curry, eieren, eiernoedels, exotisch, Indonesië, Indonesisch, kerrie, ketjap, ketjap manis, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenreepjes, koriander, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, prei, sambal, soja, sojasaus, sojascheuten, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, veel groentjes, wereldkeuken, wok, wokken, wortel
Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)

Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.
Tags: asperges, Aziatisch, Azië, bonen, broccoli, courgette, curry, dagelijkse kost, erwten, exotisch, geen vlees, gember, gezond, groene curry, groene groenten, japan, Japans, Jeroen Meus, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, Udon, veel groentes, vegetarisch, veggie, vissaus, vitaminen, voor elke dag, wok, wokken, wokpan
Geroosterde bloemkool met linzen en bonen (Jamie Oliver)

Zelfs notoire vleeseters zullen deze heerlijke vegetarische bereiding van Jamie Oliver lusten. Door een bloemkool in te wrijven met een pittige curry en die in z'n geheel klaar te maken in de oven, gaat er een volledig nieuwe wereld van smaken open. Het stoofpotje met linzen en zwarte bonen maakt het vegetarische festijn compleet!
Tags: bloemkool, bonen, chutney, curry, exotisch, geen vlees, gerookte paprika, gestoofd, Indië, Indisch, Jamie Oliver, koriander, linzen, madras, madrascurry, mango, mango chutney, oven, ovengebakken, ovengebakken bloemkool, rode curry, selder, stoofpotje, tomaat, tomatenblokjes, veel groentjes, veganistisch, vegetarisch, wereldkeuken, wortel, zwarte bonen
Thaise kipcurry

De verwesterde versie van kipcurry is eerder eenvoudig: gebraden kip, rijst en een currysausje. Hoewel lekker, doet het de originele smaken weinig eer aan. Dit Thais geïnspireerde recept propvol oosterse kruiden en smaakmakers zal je daarom aangenaam verrassen.
Tags: anijs, Aziatisch, boontjes, citroengras, curry, fris, gember, kaneel, kerrie, kip, kip-curry, kipcurry, kipfilet, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, kruidig, kurkuma, limoen, limoensap, look, met brood, met rijst, Oosters, Orientaals, paprika, pikant, pittig, prinsessenbonen, smaakbom, smaakvol, sperziebonen, steranijs, Thailand, Thais, veel smaken, vissaus, wereldkeuken, zoete aardappel
Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)

Sergio Herman is een succesvolle topchef van erg hoog niveau. Desondanks heeft ook hij enkele recepten die voor (hobby)koks perfect haalbaar zijn. Zo combineert hij gemarineerde kipreepjes met gebakken aardappelen, grijze garnalen en komkommer tot een verfijnd gerechtje. De verhoudingen mikken op een hapje/voorgerecht, maar verdubbel gerust de portie om er een hoofdgerecht van te maken.
Tags: aardappelen, amuse, azijn, chilisaus, chique, curry, currypoeder, eieren, garnalen, gebakken aardappelen, gemarineerd, gemarineerde kippenreepjes, gember, grijze garnalen, hapje, ketjap, kip, kipfilet, kippenreepjes, knoflook, komkommer, koriander, limoen, marineren, noordzeegarnalen, oosterse invloeden, pittig, rozemarijn, Sergio Herman, sesamolie, soja, sojasaus, tijm, ui, verfijnd, voorgerecht, wereldkeuken
Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)

Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo'n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.
Tags: avocado, avocadodressing, basilicum, cayennepeper, curry, currypoeder, dressing, fris, groentjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippenreepjes, knapperig, kruidig, kurkuma, lichte lunch, lunch, olijfolie, postelein, radijzen, rauwkost, salade, sla, slaharten, sofie dumont, tomaten, veel groentjes, voorgerecht, witloof
Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)

In dit eenvoudige recept combineert Pascale Naessens de uitgesproken smaak van lamskoteletjes met rode curry. Een combinatie die een heel volledige smaak garandeert en prima past bij de fijne snijboontjes en ovengebakken kerstomaatjes. Heerlijk tafelen in alle eenvoud!
Spiering met rijst en oosterse groenten (Colruyt)

Het kookteam van Colruyt kiest in dit karaktervolle maar alledaagse recept resoluut voor fusion. Een lekker, typisch Belgisch stukje spiering wordt perfect gecombineerd met rijst en groentjes met een oosters sausje. Perfect om doorheen de week uitgebreid te variëren.
Zuid-Indische viscurry (Gordon Ramsay)

Wie naar veel smaak en gezond op zoek is, hoeft niet verder te zoeken. De Britse topchef presenteert in dit recept een gezonde hap op basis van Zuid-Indische specialiteiten: veel kruiden, groentjes en malse stukjes vis. Deze balans tussen zacht en pittig zit nét goed in dit recept. Heerlijk met rijst of brood.
Tags: aubergine, bonen, boontjes, brood, chilie, chilli, curry, exotisch, gember, gezond, Gordon Ramsay, Indië, Indisch, kerrie, kokos, kokosmelk, kokosroom, komijn, kruidig, kurkuma, mager, mosterdzaad, mostzerdzaadjes, naanbrood, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, smaakbom, smaakvol, tamarinde, veel kruiden, vis, visblokjes, wereldkeuken, witte vis, wortel, wortelen, Zuid-Indisch
Gewokte kippenblokjes met paprika in kerriesaus (Colruyt)

Snel klaar, altijd lekker en veel opties om flink wat ingrediënten te combineren? Wokken! In dit vlotte recept van Colruyt wordt er bovendien en lekker kerriesausje bij bereid, zo wordt het een alledaags festijn voor jong en oud.
Tags: appel, Aziatisch, basmati, beginner, Colruyt, courgette, curry, currysaus, dit kan iedereen, eenvoudig, gewoon, kerrie, kerriesaus, kindvriendelijk, kip, kippenblokjes, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, Oosters, paprika, rap, rijst, simpel, snel, snel klaar, voor elke dag, wok, wokken, wortel, wortelen
Maleisische kip (slowcooker)

Het grote voordeel aan een slowcooker is dat alle smaken lekker veel tijd krijgen om rustig te ontwikkelen. Stoofpotjes profiteren extra van zo'n kookproces. Dit stoofpotje is gebaseerd op een klassieke bereiding uit Maleisië, met kokos, zoete aardappel en kip. Heerlijk verfijnde en toch alledaagse kost waar je zelf geen uren voor in de keuken hoeft te staan.
Tags: Aziatisch, bruine suiker, comfort food, comfortabel, crockpot, curry, kerrie, kip, kippenbouten, kippenbovenbouten, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, langzaam koken, look, makkelijk, Oosters, Orientaals, pinda, pindakaas, slow cooker, slowcooker, smaakvol, soja, sojasaus, tomaten, tomatenblokjes, traag gegaard, traag koken, vissaus, zoete aardappel
Spicy rijst met halloumi

Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!
Tags: alledaags, basmati, bloemkool, chili, chilipeper, chiliringen, curry, geen vlees, gember, gezond, halloumi, kerrie, knoflook, kruidig, kurkuma, look, mager, Oosters, pittig, rijst, rijstschotel, simpel, snel, snel klaar, snel klaargemaakt, spicy, spinazie, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, werelds, zonder vlees
Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

In dit exotische recept vertelt Jeroen Meus hoe hij de wereldberoemde klassieker uit India 'Kip Tikka Masala' klaarmaakt. Er bestaan talloze recepten, maar de basis is eenvoudig: kip in een kruidige saus van yoghurt en kokos, geserveerd met rijst. Ideaal wanneer je zin hebt in iets helemaal anders dan onze West-Europese keuken.
Tags: alledaags, amandel, amandelschilfers, basmati, chili, curry, dagelijkse kost, één, éénpansgerecht, exotisch, garam masala, India, Indisch, Jeroen Meus, kerrie, kip, kipfilet, kippenblokjes, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, limoen, marinade, marineren, pikant, pittig, rijst, rode curry, stoofpotje, stoven, tandoori, tomaat, tomatenblokjes, wereldkeuken, yoghurt
Kip met rijst en curry (Piet Huysentruyt)

Het mag dan wel een gerecht met Aziatische roots zijn, ondertussen is kip met curry en rijst een ingeburgerd gerecht bij ons. Je zou het zelfs een klassieker kunnen noemen. In dat geval is het altijd leuk om de aanpak van verschillende chefs te bestuderen. In dit recept vertelt Piet Huysentruyt hoe hij dit alledaagse gerecht klaarmaakt.
Tags: alledaags, alledaagse kost, appel, Aziatisch, beginner, curry, currysaus, eenvoudig, gevogelte, kerrie, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenwit, klassiek, klassieker, Oosters, Piet Huysentruyt, rijst, room, selder, snel klaar, sos piet, tomaten