Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro
Varkensstoofpotje met knolselder en pompoen (Colruyt)
Dit stoofpotje werd bedacht voor het receptenteam van supermarktketen Colruyt. Het is een smakelijke maar alledaagse combinatie van varkensvlees, knolselder en butternutpompoen. Perfect op een kille herfst- of winterdag.
Tagged With: aardappel, bier, blond bier, boerenkost, butternut, butternutpompoen, Colruyt, comfort food, éénpansgerecht, gestoofd, herfst, knolselder, koken met bier, koud weer, krieltjes, kruidig, laurier, peterselie, pompoen, rozemarijn, rustiek, stoofpotje, stoverij, tijm, Varken, varkensstoofvlees, varkensvlees, winter
Ovengebakken ontbijtschotel
Een geslaagde brunch of een stevig ontbijt is meer dan spek en eieren. Het mag gerust een volwaardige maaltijd zijn, je hebt immers nog de rest van de dag om de energie te verbranden. Extra leuk aan deze ontbijtschotel is dat bijna al het werk voor de oven is. Denk er enkel aan dat deze smakelijke schotel met groentjes, ei en worst een uurtje in de oven moet.
Tagged With: 's morgens, bezoek, bieslook, brunch, brunchrecept, champignons, cheddar, eieren, kaas, kindvriendelijk, lunch, makkelijk, melk, ontbijt, oven, ovengebakken, paprika, rode paprika, rode ui, weinig moeite, weinig werk, worst, worstjes
Kip Teriyaki (Nigella Lawson)
Iets 'teriyaki' bereiden is ondertussen heel erg ingeburgerd geraakt. De techniek is relatief eenvoudig: versneden stukjes vlees die in een marinade op basis van sojasaus worden opgebakken. Ook Nigella Lawson is er dol op. In dit recept legt ze uit hoe zij, snel en vlot, kip teriyaki maakt.
Tagged With: Aziatisch, bruine suiker, gember, japan, Japans, kip, kip teriyaki, kippenblokjes, kippenfilet, kippenreepjes, marinade, mirin, Nigella Lawson, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, sake, sesam, sesamolie, snel, sojasaus, suiker, teriyaki, vlug klaar, wereldkeuken, wok, wokken
Pastinaakpuree met jagerssaus
Zin in onvervalste comfortfood dat toch best chique is en met kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt wordt? Zoek niet verdere, deze herfstige en winterse combinatie van jagerssaus met pastinaakpuree is het perfecte kostje om buik en hart op te warmen op een kille avond.
Tagged With: aardappelen, bruine fond, champignons, comfort food, gerookt spek, herfst, jagerssaus, kastanjechampignons, knoflook, kruiden, kruidig, look, pastinaak, pastinaakpuree, peterselie, puree, rode wijn, saus, smeuïg, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoemp, ui, winter
Kikkererwten-tajine (slowcooker)
Het interessante van een slowcooker is, zoals het woord zelf zegt, de tijd die genomen wordt om iets klaar te maken. Die uren geduld zorgen er immers voor dat alle smaken extra tot hun recht komen. Voor dit Noord-Afrikaans stoofpotje, dat je ook in een tajine zou kunnen klaarmaken, worden talloze groentjes gecombineerd met typische smaakmakers. Heerlijk als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Tagged With: bijgerecht, butternut, courgette, couscous, gedroogde abrikozen, gember, Harissa, honing, kaneel, kikkererwten, komijn, langzaam, low carb, Marokkaans, Marokko, munt, Noord-Afrika, ras el hanout, rode paprika, slow cooking, slowcooker, tajine, tomaten, traag, traag gegaard, veel groentes, veel kruiden, vegetarisch, yoghurt
Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)
De inspiratie voor dit eenvoudige en toch opvallend smaakvolle gerecht, haalde Jamie Oliver in Tunesië. De merguez-worstjes geven ontzettend veel smaak, waardoor de ingrediëntenlijst erg kort kan blijven. Een perfect gerecht om doorheen de week op het menu te zitten en optimaal te genieten.
Tagged With: Afrikaans, bonen, gemengde bonen, gestoofd, Jamie Oliver, kip, kippenbillen, kippenbouten, lam, laurier, mediterraans, merguez, Noord-Afrika, origineel, stoofpot, stoofpotje, Tunesië, Tunesisch, vlees, weinig ingrediënten, wereldkeuken, werelds, worst, worstjes
Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, belgisch koken, champignons, Colruyt, feestelijk, hazelnoten, herfst, kroket, kroketten, mager, mager vlees, mignonettes, mosterdroomsaus, mosterdsaus, pastinaak, pastinaakcrème, room, roomsaus, saus, Varken, varkensmignonette, varkensvlees, waterkers, winter
Tagliatelle met kip in parmezaansaus
Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.
Tagged With: comfort food, curry, kerrie, kikkererwten, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenbouten, kruidig, look, paprikapoeder, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, peterselie, pijnboompitjes, room, roomsaus, sjalot, smaakvol, tagliatelle, voor elke dag, voor jong en oud, wortel, wortelen
Gemarineerde kippenbouten
Kippenbouten zijn makkelijk klaargemaakt, niet duur en toch erg lekker. Ontdek in dit recept een heerlijke marinade die bij talloze bijgerechten past. Bovendien kan je bijna al het werk aan de oven laten.
Tagged With: basisrecept, beginner, chili, curry, gevogelte, kerrie, kip, kippenbillen, kippenbouten, kruiden, kruidig, kurkuma, marinade, marineren, oven, ovengebakken, paprika, peper, zout
Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)
Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!
Tagged With: alledaags, basilicum, comfort food, eenvoudig, gehakt, gevuld, gevulde tomaten, Italiaanse kruiden, kids, kindvriendelijk, knoflook, look, macaroni, mozzarella, oven, ovengerecht, pasta, peterselie, Piet Huysentruyt, tomaat, tomaten, varkensgehakt, voor elke dag, zomer, zomers, zon, zonnig
Penne met bloemkool en spekjes (Jeroen Meus)
Wie tijdens de herfst- en wintermaanden op zoek is naar echte comfortfood kan altijd rekenen op Jeroen Meus. Dit recept heeft een beetje weg van macaroni met kaassaus, maar dan met bloemkool en spekjes. Heerlijke pasta voor een kille dag!
Tagged With: bloemkool, bloemkoolsaus, comfort food, dagelijkse kost, één, Emmentaler, eraspte kaas, gemalen kaas, gerookt spek, Gruyère, herfst, Jeroen Meus, kaas, kaassaus, kindvriendelijk, nootmuskaat, pasta, penne, peterselie, spekblokjes, spekplakjes, spekreepjes, winter
Raapjesroomsoep
Rapen kan je zonder twijfel categoriseren bij de vergeten groentes. Het is nochtans een plaatselijke en voedzame groente die tijdens de herfst- en wintermaanden op je menu hoort te staan. Ingewikkeld hoeft dat zelfs niet te zijn: een eenvoudig soepje volgens de regels van de kunst is al voldoende om lekker te smikkelen!
Tagged With: aardappelen, boerenkost, croutons, eenvoudig, groentes, groentesoep, groentjes, grootmoeders keuken, herfst, klassiek, knolrapen, peterselie, raap, rapen, soep, traditioneel, vegetarisch, veggie, vergeten groente, voorgerecht, winter
Geroosterde bloemkool met burrata
Bloemkool is in de lage landen een populaire groente. We kiezen er echter net iets te vaak voor om deze smaakvolle groente te koken. Andere bereidingswijzen leveren een heel andere smaak op. Roosteren, bijvoorbeeld. Het geeft de bloemkool een meer notige en hartige smaak. In combinatie met kikkererwten, kappertjes en mediterrane specerijen levert dat een snelle maar hartverwarmende vegetarische ovenschotel op. Een lichtjes gesmolten bol burrata maakt het festijn compleet (maar laat die gerust achterwege indien je liever vegan eet).
Tagged With: beginner, bloemkool, bloemkoolroosjes, burrata, comfort food, gesmolten kaas, Italië, kappertjes, kikkererwten, makkelijk, Marokko, mediterraans, met brood, met pasta, middellandse zee, mozzarella, Noord-Afrika, olijfolie, oven, ovengebakken, ovenschotel, peterselie, ras el hanout, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, weinig werk
Pasta pesto met spek en broccoli
Pasta pesto is de ideale maaltijd wanneer je kooktijd beperkt is. Dat wil echter niet zeggen dat je het moet houden bij pasta koken en er saus uit een potje door draaien. Verse pesto maken duurt niet heus niet lang. Daarnaast kan je er een rijke maaltijd van maken met enkele extra's. Ontdek hieronder het recept voor een lauwe pasta pesto met spekjes en broccoli die zo klaar is!
Tagged With: basilicum, express, gerookt spek, groene pasta, groene pesto, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, lauw, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasalade, penne, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, rigatoni, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, vlug, voor elke dag, weinig tijd





