Varkenscurry met kokosmelk? Het beste recept vind je hier! Varkenscurry met kokosmelk? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Varkenscurry met kokosmelk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkenscurry met kokosmelk
Recept Afdrukken
Een traag gegaarde curry kan ten alle tijden ontzettend smaken. Behalve een royale kruiding is er niks anders nodig wat geduld. In dit recept krijgen stukjes varkensvlees alle tijd van de wereld om botermals te worden in een simpele maar doeltreffende curry met kokos, wortel en rode paprika. Comfortfood van de bovenste plank!
Varkenscurry met kokosmelk
Recept Afdrukken
Een traag gegaarde curry kan ten alle tijden ontzettend smaken. Behalve een royale kruiding is er niks anders nodig wat geduld. In dit recept krijgen stukjes varkensvlees alle tijd van de wereld om botermals te worden in een simpele maar doeltreffende curry met kokos, wortel en rode paprika. Comfortfood van de bovenste plank!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 70minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
70minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd het varkensstoofvlees, indien nodig, in hapklare stukken. Kruid licht met peper en zout.
  2. Versnijd de uien, wortelen en rode paprika in grove stukken.
  3. Verhit een stoofpot. Laat de curry er samen met een royale scheut olie even in warmen.
  4. Voeg de groentjes toe en laat even aanstoven.
  5. Vul aan met de stukjes vlees, kardemompeulen en een beetje water. Dek af en laat een 45 minuten garen op een zacht vuur.
  6. Overgiet met de kokosmelk, roer om en laat nog een half uur verder pruttelen op een erg zacht vuur. Meng nu en dan om.
  7. Werk indien nodig verder af met peper en/of zout. Bestrooi net voor het opdienen met flink wat vers gesnipperde koriander. Serveer met rijst. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*