Een traag gegaarde curry kan ten alle tijden ontzettend smaken. Behalve een royale kruiding is er niks anders nodig wat geduld. In dit recept krijgen stukjes varkensvlees alle tijd van de wereld om botermals te worden in een simpele maar doeltreffende curry met kokos, wortel en rode paprika. Comfortfood van de bovenste plank!
Een traag gegaarde curry kan ten alle tijden ontzettend smaken. Behalve een royale kruiding is er niks anders nodig wat geduld. In dit recept krijgen stukjes varkensvlees alle tijd van de wereld om botermals te worden in een simpele maar doeltreffende curry met kokos, wortel en rode paprika. Comfortfood van de bovenste plank!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 70minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
70minuten |
Ingrediënten
- 1 kg varkensstoofvlees
- 3 uien
- 2 grote wortelen
- 1 rode paprika
- enkele peultjes kardemom
- 2 eetlepels Indische curry of gele/groene curry
- 400 dl kokosmelk
- arachideolie
- peper en zout
- enkele takjes koriander
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd het varkensstoofvlees, indien nodig, in hapklare stukken. Kruid licht met peper en zout.
- Versnijd de uien, wortelen en rode paprika in grove stukken.
- Verhit een stoofpot. Laat de curry er samen met een royale scheut olie even in warmen.
- Voeg de groentjes toe en laat even aanstoven.
- Vul aan met de stukjes vlees, kardemompeulen en een beetje water. Dek af en laat een 45 minuten garen op een zacht vuur.
- Overgiet met de kokosmelk, roer om en laat nog een half uur verder pruttelen op een erg zacht vuur. Meng nu en dan om.
- Werk indien nodig verder af met peper en/of zout. Bestrooi net voor het opdienen met flink wat vers gesnipperde koriander. Serveer met rijst. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind