In de lage landen houden we het doorgaans bij een aantal klassiekers wanneer we een salade maken: sla, tomaat en komkommer zijn helemaal prima, maar soms mag het eens iets anders zijn. Liefhebbers van rode biet én exotische smaakmakers zullen dol zijn op deze salade die bovendien heerlijk in het oog springt.
In de lage landen houden we het doorgaans bij een aantal klassiekers wanneer we een salade maken: sla, tomaat en komkommer zijn helemaal prima, maar soms mag het eens iets anders zijn. Liefhebbers van rode biet én exotische smaakmakers zullen dol zijn op deze salade die bovendien heerlijk in het oog springt.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram rode biet gekookt en geschild
- 2 Romeinse slaharten
- 2 avocado
- 2 lente-uien
- enkele takjes koriander
- 400 gram natuuryoghurt
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- enkele druppels groene Tabasco
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de rode biet in reepjes en snipper de sla grof. Doe samen in een mengkom.
- Versnijd het vruchtvlees van de avocado's in hapklare blokjes en voeg toe.
- Snipper de lente-uien en blaadjes koriander fijn. Voeg eveneens toe.
- Roer de yoghurt samen met de sesamzaadjes, enkele druppels groene Tabasco, wat peper en een flinke snuif zout door de groentjes.
- Versier net voor het opdienen met nog wat gesnipperde koriander. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind