Varkenskoteletten zijn een ondergewaardeerde lekkernij. Deze betaalbare lapjes vlees zijn lekker mals en smaalvol, op voorwaarde dat je ze juist bakt. Nigella Lawson serveert ze het liefst met een romig mosterdsausje op basis van cider. Lekker veelzijdig, niet duur en weinig werk.
Varkenskoteletten zijn een ondergewaardeerde lekkernij. Deze betaalbare lapjes vlees zijn lekker mals en smaalvol, op voorwaarde dat je ze juist bakt. Nigella Lawson serveert ze het liefst met een romig mosterdsausje op basis van cider. Lekker veelzijdig, niet duur en weinig werk.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 4 varkenskoteletten
- 2 eetlepels olijfolie met knoflook
- 250 milliliter droge appelcider
- 2 eetlepels graanmosterd
- 125 milliliter room
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd eventuele dikke vetranden af de koteletten en klop ze met een deegroller wat platter tussen twee vellen folie.
- Laat de koteletten op kamertemperatuur komen.
- Verhit de olie in een braadpan. Bak ze enkele minuten langs elke kant aan, laat daarna rusten op een voorverwarmd bord.
- Blus de pan met de cider en roer alle aanbaksels los. Laat even inkoken.
- Roer de room en mosterd door de cider. Laat indikken naar wens.
- Serveer de koteletten met bijlagen naar wens (aardappelen, pasta, geroosterde, gestoomde of rauwe groentjes,...), net voor het opdienen overgoten met een flinke lepel saus. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind