Rozijnen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Rozijnen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - rozijnen

Ceasarsalade (Sandra Bekkari)

Ceasarsalade (Sandra Bekkari)
De Ceasarsalade (die niets te maken heeft met Julius Caesar) is een klassieker die vooral in Noord-Amerika tot het culinaire erfgoed behoort. De uiterst eenvoudige salade bestaat in heel wat varianten, en in dit recept leer je hoe Sandra Bekkari het aanpakt.

Marokkaans stoofpotje met kip (Nigella Lawson)

Marokkaans stoofpotje met kip (Nigella Lawson)
Zowel een slowcooker als de rijkelijke Marokkaanse keuken zullen na het klaarmaken van dit recept gaan geheimen meer hebben voor jou. Nigella combineert talloze ingrediënten die heel typisch in Marokko zijn, wat een verfijnd en authentiek gerecht oplevert. Door alles te bereiden in een slowcooker geeft ze alle smaken de kans om zich helemaal te ontwikkelen.

Konijn op grootmoeders wijze

Konijn op grootmoeders wijze
Konijn staat niet zo vaak meer op het menu. Geen wonder dat die typische, klassieke recepten met het (nochtans erg smaakvolle) vlees het meest populair blijven. Er valt dan ook niets in te brengen tegen die enige echte manier "op grootmoeders wijze!".

Bananenkoekjes

Bananenkoekjes
Heb je enkele (over)rijpe in de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, je kan er makkelijk lekkere maar eenvoudige koekjes van maken die perfect zijn als tussendoortje.

Pasta caponata

Pasta caponata
Caponata mag je gerust als het nationale gerecht van Sicilië beschouwen. Deze salade/dikke saus van gekookte groentjes, met een hoofdrol voor aubergine, is er enorm populair. Er bestaan flink wat varianten, van uiterst eenvoudig tot behoorlijk uitgebreid. In dit recept kiezen we voor een eenvoudige, maar typische en smaakvolle, basisbereiding die heerlijk combineert met pasta.

Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)

Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)
Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.

Gegrilde zalm met pijnboompittensalsa (Ottolenghi)

Gegrilde zalm met pijnboompittensalsa (Ottolenghi)
Dit recept ontstond op een grappige manier. In de film 'Bridget Jones’s Baby' wordt het klaargemaakt als zou het een recept van topchef Yotam Ottolenghi zijn. Dat was verzonnen. Tot de chef de anekdote hoorde, en er dan maar effectief een gerecht van maakte met zijn typische signatuur: gebakken zalm met een verfijnde en verrassende salsa met pijnboompitjes, selder, olijven, kappertjes en rozijnen.

Coleslaw

Coleslaw
Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).

Broodpudding (Jeroen Meus)

Broodpudding (Jeroen Meus)
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.

Appelcake met rozijntjes

Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes
Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!

Appelflappen

Appelflappen
Al wie houdt van zoetigheid, moet deze eenvoudige klassieker geprobeerd hebben. Mat appeltjes en bladerdeeg maak je immers een heerlijk tussendoortje/dessertje. In dit recept leer je bovendien hoe je de vulling heerlijk kan pimpen.

Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)

Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)
Italianen zijn dol op hun pasta, dat is geen geheim. Er zijn dan ook heel recepten te vinden uit de regionale keukens die heel afwisselend zijn en absoluut de moeite om te proberen. Geen betere gids dan Antonio Carluccio om dat soort regionele pareltjes, zoals deze Paccheri con Ragù alla Napoletana (Grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus), ook thuis te leren bereiden.

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen

Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen
Kalkoen is een klassieker die tijdens de kerstdagen niet mag ontbreken. Indien juist bereid is het sappige vlees de perfecte basis voor allerlei feestelijke gerechten. Een gebraden kalkoen vraagt veel aandacht, vandaar dat een simpele rollade veelal interessanter is. In dit recept gaan we aan de slag met een feestelijke vulling en passende garnituren. Jouw kerstfeest kan met dit recept niet meer stuk!

Honingflapjes met brie en walnoten

Honingflapjes met brie en walnoten
Deze flapjes zullen je gasten versteld doen staan. De heerlijke combinatie van warm deeg, smeuïge kaas, zoete honing en krokante noten zal niemand onberoerd laten. Lekker als ontbijt, super als dessert. Vergeet ze vooral niet vers uit de oven te eten!