Deze op en top Italiaanse pasta heeft een speciale betekenis voor Jamie. Het was het favoriete kostje van zijn vrouw tijdens één van haar zwangerschappen. Je hoeft gelukkig niet zwanger te zijn om de heerlijke smaken van deze eenvoudige pasta te waarderen: een simpel tomatensausje, venkelzaad en worst.
Deze op en top Italiaanse pasta heeft een speciale betekenis voor Jamie. Het was het favoriete kostje van zijn vrouw tijdens één van haar zwangerschappen. Je hoeft gelukkig niet zwanger te zijn om de heerlijke smaken van deze eenvoudige pasta te waarderen: een simpel tomatensausje, venkelzaad en worst.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 lente-uien
- 1 wortel
- 1 stengel selder
- 1 à 2 rode chilipepertjes
- 400 gram worst naar smaak
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 500 gram penne
- 4 teentjes knoflook
- 4 eetlepels balsamico
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- enkele takjes basilicum
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de lente-uien, wortel, selder en chilis grof. Doe ze in een blender en mix.
- Voeg de worstjes toe (verwijder het vel) met venkelzaad en oregano. Mix verder tot een fijne, goed gemengde basis voor de saus.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak hier het gehakt rul in.
- Breng ondertussen de pasta aan de kook in gezouten water en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Kneus de teentjes knoflook en voeg samen met balsamico en de tomatenblokjes toe aan het gehakt. Voeg desgewenst ook wat kookvocht van de pasta toe om de saus losser te maken.
- Roer de gegaarde pasta door de saus, samen met nog wat kookvocht. Kruid af met peper en zout.
- Serveer de pasta met flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas en gesnipperde basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind