Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 500 gram kippenblokjes bij voorkeur van de billen
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels groene peperbolletjes
- 1 scheut cognac of whisky
- 1 dl kippenbouillon
- 4 dl room
- enkele takjes peterselie
- zwarte peper
- zout
- boter
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Smelt een klontje boter in een pan. Bak de kippenblokjes kort aan op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
- Schep de stukjes kip tijdig uit de pan (laat ze zeker niet te ver garen, dan worden ze taai en droog) en zet afgedekt opzij.
- Snipper de sjalot en het teentje look. Stoof aan in de pan waar je net de kippenblokjes in bakte met een vers klontje boter.
- Spoel de groene peperbolletjes onder koud water en laat uitlekken.
- Versnijd de champignons in kwartjes. Voeg toe aan de pan en laat aanbakken tot het vocht er uit is. Kruid met peper en zout.
- Voeg een scheut cognac of whisky toe en flambeer (of laat de alcohol verdampen).
- Voeg de peperbolletjes toe. Overgiet met wat kippenbouillon en laat even inkoken.
- Voeg de room toe en laat zachtjes indikken naar smaak. Roer er dan de kippenblokjes terug door en laat nog even warmen.
- Werk af naar wens met peper, zout en vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Recipe Notes
Fijn aan dit gerecht is dat je er werkelijk alles bij kan serveren. Van frietjes tot pasta, van gebakken aardappelen tot rijst, van een frisse salade tot gestoofde groentjes.
Share this Recipe
Speak Your Mind