Varkenshaas met biersaus? Het beste recept vind je hier! Varkenshaas met biersaus? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Varkenshaas met biersaus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkenshaas met biersaus
Recept Afdrukken
Voor deze klassieker uit de Belgische keuken kan je rekenen op succes bij al wie aan tafel schuift. Het eenvoudige maar typisch Belgische biersausje doet het prima bij de zachte smaak van een mals varkenshaasje. Aangevuld met seizoensgroentjes en kroketjes tover je een alledaagse en toch royaal gerecht van bij ons op tafel!
Varkenshaas met biersaus
Recept Afdrukken
Voor deze klassieker uit de Belgische keuken kan je rekenen op succes bij al wie aan tafel schuift. Het eenvoudige maar typisch Belgische biersausje doet het prima bij de zachte smaak van een mals varkenshaasje. Aangevuld met seizoensgroentjes en kroketjes tover je een alledaagse en toch royaal gerecht van bij ons op tafel!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de varkenshaas rondom met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt een klontje boter in een braadpan. Kleur de varkenshaas rondom aan op een hoog vuur.
  3. Verlaag het vuur en laat de varkenshaas nog 15 à 20 minuten bakken. Draai nu en dan om, let er op dat het vlees niet te ver gaart en taai wordt.
  4. Haal de gebakken varkenshaas uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat rusten, zo wordt het vlees extra mals.
  5. Giet ondertussen het bier in de pan. Roer alle aanbaksels goed los en laat even inkoken.
  6. Voeg mosterd en room toe. Laat indikken tot een smeuïg sausje. Werk naar smaak af met peper en/of zout.
  7. Versnijd de varkenshaas in dikke plakken. Serveer met een royale lepel saus, warme seizoensgroentjes en kroketten of frietjes. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*