Voor deze klassieker uit de Belgische keuken kan je rekenen op succes bij al wie aan tafel schuift. Het eenvoudige maar typisch Belgische biersausje doet het prima bij de zachte smaak van een mals varkenshaasje. Aangevuld met seizoensgroentjes en kroketjes tover je een alledaagse en toch royaal gerecht van bij ons op tafel!
Voor deze klassieker uit de Belgische keuken kan je rekenen op succes bij al wie aan tafel schuift. Het eenvoudige maar typisch Belgische biersausje doet het prima bij de zachte smaak van een mals varkenshaasje. Aangevuld met seizoensgroentjes en kroketjes tover je een alledaagse en toch royaal gerecht van bij ons op tafel!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 varkenshaas
- 1 dl room
- 1 eetlepel mosterd
- 2 dl blond bier
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de varkenshaas rondom met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
- Smelt een klontje boter in een braadpan. Kleur de varkenshaas rondom aan op een hoog vuur.
- Verlaag het vuur en laat de varkenshaas nog 15 à 20 minuten bakken. Draai nu en dan om, let er op dat het vlees niet te ver gaart en taai wordt.
- Haal de gebakken varkenshaas uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat rusten, zo wordt het vlees extra mals.
- Giet ondertussen het bier in de pan. Roer alle aanbaksels goed los en laat even inkoken.
- Voeg mosterd en room toe. Laat indikken tot een smeuïg sausje. Werk naar smaak af met peper en/of zout.
- Versnijd de varkenshaas in dikke plakken. Serveer met een royale lepel saus, warme seizoensgroentjes en kroketten of frietjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind