Beginner | Beginner |

 

Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.

Zaalouk met halloumi

Zaalouk met halloumi
Eén van de verrassend eenvoudige maar smaakvolle klassiekers uit de Marokkaanse keuken is zaalouk. Deze bereiding houdt het midden tussen een saus en een salade. Het wordt bereid met geroosterde aubergine, tomaat, knoflook, ui en typische kruiden. De salade wordt vaak ingezet als voorgerecht of lunch met wat brood en kan zowel warm als koud gegeten worden. Met geroosterde halloumi erbij maak je er een volwaardig gerecht van.

Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo

Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo
Met dit charmante recept trek je een subtiele Spaanse kaart. De gebraden aardappeltjes doen in combinatie met de chorizo en paprika wat denken aan patatas bravas, terwijl de malse smaak van de kabeljauw voor een mild en smaakvol geheel zorgt. Extra bonus aan dit recept: je kan al het werk aan de oven overlaten!

Spiering met rijst en oosterse groenten (Colruyt)

Spiering met rijst en oosterse groenten (Colruyt)
Het kookteam van Colruyt kiest in dit karaktervolle maar alledaagse recept resoluut voor fusion. Een lekker, typisch Belgisch stukje spiering wordt perfect gecombineerd met rijst en groentjes met een oosters sausje. Perfect om doorheen de week uitgebreid te variëren.

Pasta met bloemkoolsaus

Pasta met bloemkoolsaus
De beste vegetarische recepten blinken uit in eenvoud en respect voor de pure smaak van groentes. Wie houdt van kaas en bloemkool zal dan ook dol zijn op deze snelle pasta waar je elke maag mee gevuld krijgt.

Griekse kip met muntyoghurt (Sandra Bekkari)

Griekse kip met muntyoghurt (Sandra Bekkari)
Een snelle en gezonde hap bereiden kan vlot met de oven. Ook Sandra Bekkari gebruikt die techniek graag, het vraagt immers weinig moeite en je kan eindeloos variëren. Voor dit recept trekt ze de Griekse kaart, waarbij vooral de frisse yoghurt met munt een verfrissend accent garandeert.

Pizza Sarda

Pizza Sarda
Wie graag wat authentieke pit op zijn pizza heeft, moet dit recept zeker eens proberen. De naam verwijst naar Sardinië, het schilderachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Sardijnen genieten van eenvoudige, traditionele kost. Eén van de plaatselijke toppers is een pittige salami-worst, die heerlijk smaakt op pizza in combinatie met typische Pecorino-kaas.

Kippenbouten met dragonsaus en kroketten (Jeroen Meus)

Kippenbouten met dragonsaus en kroketten (Jeroen Meus)
Er bestaan talloze combinaties in de keuken die het elke keer weer uitstekend doen. Kip met dragon is daar een prima, maar een beetje vergeten voorbeeld van. Dat zet Jeroen Meus graag recht met dit toffe recept voor fijnproevers dat zowel op een feestelijk als een alledaags moment past.

Lentesalade met tarwekorrels

Lentesalade met tarwekorrels
Deze frisse salade combineert alles wat we associëren met de lente en Pasen: smeuïge eitjes, kruidige stukjes kip en karakteristieke groene asperges. De milde beet van tarwekorrels geeft de salade een verrassende structuur en smaak. Perfect als lunch of bijgerecht.

Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)

Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)
Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken

Biscuit

Biscuit
Wie graag taarten bakt, kan niet voorbij aan een klassieke biscuit. Dit luchtige deeg is een uitstekende basis voor taarten met slagroom, fruit, confituur, chocolade,... Je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Ontdek hieronder een handig basisrecept voor een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm.

Varkensstoofvlees (Piet Huysentruyt)

Varkensstoofvlees (Piet Huysentruyt)
Authentiek stoofvlees van bij ons behoeft geen introductie meer. De verschillen tussen de hele recepten die je kan vinden zijn bovendien eerder subtiel. Piet Huysentruyt daarentegen kiest voor een opvallend ingrediënt: geen runds- maar varkensvlees! Omdat dit vlees wat vetter is, wordt het malser dan je ooit had durven dromen.

Pasta met roomkaas en spek

Pasta met roomkaas en spek
Een smakelijke pasta die snel klaargemaakt is kan niet ontbreken op het weekmenu. Wanneer het extra smeuïg mag zijn, is dit recept met roomkaas een aanrader. De knapperige spekjes, karakteristieke champignons en zachte erwtjes maken van deze alledaagse pasta een klein feest.

Boerenworst met preistampot (Colruyt)

Boerenworst met preistampot (Colruyt)
Het hoeft zeker niet elke dag iets speciaals of uniek te zijn. Wel integendeel, eenvoudige boerenkost mag regelmatig op het menu omdat het gewoon lekker en lekker gewoon is. De smeuïge stamppot van prei uit dit recept van Colruyt combineert perfect met een kwaliteitsvolle braadworst.

Zalmfilets met mangosaus

Zalmfilets met mangosaus
Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.