Expert | Expert |

 

Recepten - Expert

Zeebaars met Siciliaanse saus

Zeebaars met Siciliaanse saus
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Wie graag vis klaarmaakt, weet dat zeebaars een erg dankbare soort is om te gebruiken. Deze populaire vis heeft een volle smaak die heel goed combineert met talloze ingrediënten en keukens. Geen wonder dat het vaak in restaurants op het menu staat. In dit verfijnde recept wordt de vis geflankeerd door een typische Siciliaanse saus met kerstomaatjes.

Mexicaanse burgers (Colruyt)

Mexicaanse burgers (Colruyt)
Met hamburgers kan je makkelijk variëren, bovendien is het een tof gerecht waar je ook de allerkleinsten mee kan plezieren. In dit snelle recept kiest het receptenteam van Colruyt voluit voor de Mexicaanse keuken door sappige rundburgers te voorzien van verse guacamole.

Italiaanse ragout van everzwijn

Italiaanse ragout van everzwijn
Wanneer het wildseizoen is aangebroken, is het ook tijd voor hartverwarmende stoofpotjes. Hoewel dat erg winters klinkt, kan je ook voor een zonnige toets zorgen door inspiratie in de Italiaanse keuken te zoeken. Zo is deze ragout een heerlijk kruidig, krachtig en vol van smaak. Het geheim? Geduld en goede rode wijn!

Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)

Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)
In dit zuivere recept kies Pascale Naessens voor een uiterst eenvoudige aanpak. Met een handvol ingrediënten creëert ze een snelle maar pure maaltijd waar je zeker van mag zijn dat het gezonde kost is.

Varkenshaas met champignonpesto

Varkenshaas met champignonpesto
Een sappig varkenshaasje mag niet ontbreken in het lijstje 'klassiekers die regelmatig op het menu mogen staan'. Je kan werkelijk alle kanten op met dit mager stuk vlees, zeker als je het vult. In dit recept kiezen we voor een zuiderse toets met een pesto op basis van champignons en romige linguine.

Varkenswangen in jagersaus (Jeroen Meus)

Varkenswangen in jagersaus (Jeroen Meus)
Fijnproevers weten dat niet de haas maar de wangetjes het allerlekkerste stukje varkensvlees zijn. De met vet dooraderde stukjes vlees worden botermals als je ze langzaam laat garen. Jeroen Meus maakt er in dit recept een waar festijn van door ze klaar te maken in een jagersaus met spekjes en champignons. Genieten maar!

Turkse pizza met halloumi en courgette

Turkse pizza met halloumi en courgette
Hoewel we pizza's automatisch associëren met Italië, komt het gerecht ook voor in andere delen van de wereld. Een traditionele Turkse pizza heet İçli Pide, heeft een ovale vorm en bestaat in talloze varianten. In dit recept ontdek je een pittige mediterraanse variant met courgette en halloumi.

Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)

Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)
Een ietwat vergeten klassieker uit onze streken is waterzooi. Het idee is simpel en lekker veelzijdig: een ingedikte soep waar alle denkbare ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden. De ultieme klassieker uit Gent wordt met kip bereid, maar je kan dus evengoed met vis aan de slag. Precies wat het kookteam van Colruyt in dit voedzame gerecht doet.

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes
Meubelgigant Ikea maakte dit lekkere gerecht uit Zweden wereldberoemd. Köttbullar betekent letterlijk vleesballen, en kan je op allerlei manieren klaarmaken. Toch zijn er enkele voorwaarden, zo heeft het vlees een kenmerkende smaak door het gebruik van piment en hoort er een smeuïg sausje bij en een flinke schep puree. Met dit recept kan ook jij zonder moeite genieten van deze lekkernij!

Courgetti met paprikasaus en halloumi (Sandra Bekkari)

Courgetti met paprikasaus en halloumi (Sandra Bekkari)
In dit vegetarische recept presenteert Sandra Bekkari haar unieke manier om een ultra-gezonde spaghetti bolognese klaar te maken. Het is een geweldige manier om veel meer groentes op tafel te toveren, low-carb te eten en toch niet in te boeten aan smaak. Met courgette, geroosterde paprika, tomaatjes en halloumi zorgt Sandra voor een gezonde smaakexplosie!

Chocomousse met fruitbier

Chocomousse met fruitbier
Deze originele variant op de uiterst klassieke chocomousse zal liefhebbers van bier én chocolade ongetwijfeld bevallen. Met dit verrassende dessert kan je zonder problemen een grote groep bedienen. Deze op-en-top Belgische chocomousse wordt bovendien zonder eieren bereid, waardoor het resultaat nog smeuïger is. Het proberen waard!

Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)

Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)
Wokken is een topidee wanneer je weinig tijd hebt en toch een volledige maaltijd wil klaarmaken. Door alles snel op hoog vuur te roerbakken, blijft er veel smaak en structuur intact. Het is een bereidingswijze waar je werkelijk alle kanten mee op kan, al houdt Piet Huysentruyt het graag simpel in dit oosters getinte recept.

Yakitori

Yakitori
Yakitori is een heerlijke lekkernij uit Japan die vooral populair is als snelle snack op straat en op allerlei manieren bereid wordt. De regels zijn simpel: gespiesd kippenvlees. Welke soort kippenvlees, de kruiding en de bakwijze kunnen allemaal sterk verschillen. In dit makkelijke basisrecept kiezen we voor de typische zoet-zure en licht-pikante smaak die we doorgaans associëren met oosterse gerechten. De sappige spiesjes doen het goed als aperitief of bijgerecht.

Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)

Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)
Een lekkere ovenschotel is ideaal om voor een grotere groep te koken. Bovendien kan je het meeste werk op voorhand doen. Dit recept van Colruyt bevat flink wat Griekse invloeden zoals feta en aubergine, waardoor je flink wat variatie in je weekmenu kan brengen!

Limoncello

Limoncello
Op een warme dag gaat er niets boven een ijskoud glaasje limoncello als digestiefje. Deze beroemde citroenlikeur wordt in Italië meestal zelf bereid. Traditioneel worden citroenen uit de omgeving van Sorrento gebruikt, maar ook hier bij ons kan je dit fris-zoete drankje makkelijk zelf bereiden. Elk Italiaans gezin zweert bij hun familierecept, hieronder vind je dan ook een prima basisrecept.