Pensen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Pensen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - pensen

Witte pens met spruitjes in kaassaus (Jeroen Meus)

Witte pens met spruitjes in kaassaus (Jeroen Meus)
Wie niet zo tuk is op spruitjes moet dit eenvoudige gerecht van Jeroen Meus een kans geven. Een smeuïge kaassaus zorgt voor een mildere smaak waar je misschien zelfs de allerkleinsten zelfs mee kan bekoren. Jeroen serveert witte pensen en gekookte aardappelen bij. Lekkere boerenkost van bij ons!

Winterse ovenschotel met zwarte pens

Winterse ovenschotel met zwarte pens
Zwarte pens (ook wel beuling genoemd) is een unieke delicatesse die tegelijkertijd erg eenvoudige boerenkost is. De verfijnde en uitgesproken smaak past prima bij iets zoet en is daardoor populair tijdens de wintermaanden. In dit gerecht maken we een eenvoudige ovenschotel met stukjes appel, aardappel en knolselder. Winters genieten!

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.

Gehaktbrood met zwarte pens en appelmoes (Jeroen Meus)

Gehaktbrood met zwarte pens en appelmoes (Jeroen Meus)
De lekkerste recepten zijn niet noodzakelijk de meest verfijnde. Met dit toffe recept bewijst Jeroen Meus je zelfs van het tegendeel: met eenvoudige en typische ingrediënten van bij ons maakt hij een comfortabel gerecht waar je op een koude dag naar snakt. Vooral de toevoeging van stukjes zwarte pens aan het gehaktbrood is briljant!

Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)

Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)
Voor smakelijke en oerdegelijke dagelijkse kost moet je bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok slaagt er telkens weer in om met typische en betaalbare ingrediënten iets lekkers op tafel te toveren. Zo is dit meesterlijk eenvoudig gerecht perfect op een doordeweekse avond; Luikse pensen met een kruidig tomatensausje en gekookte patatjes. Soms moet dat echt niet meer zijn.

Dessertpizza met zwarte pens

Dessertpizza met zwarte pens
Het concept van een pizza is zo eenvoudig dat je er eigenlijk best creatief mee kan zijn. Je kan er zelfs een origineel dessert van maken! In dit verrassende recept worden de rijkelijke smaken van zwarte pens en appel gecombineerd tot een winters nagerecht. Heerlijk, feestelijk en je gasten zullen versteld staan!

Zwarte pens met witloofpuree

Zwarte pens met witloofpuree
Het fijnste aan de wintermaanden zijn de stevige, hartverwarmende recepten die weer kracht geven. Dit eenvoudige recept past helemaal binnen dat plaatje. Snel, lekker en niet duur!

Appelmoes

Appelmoes
Bestaat er iets eenvoudiger waar je jong en oud immer kan plezieren dan appelmoes? Het oeroude recept is onwaarschijnlijk eenvoudig, zoals je dadelijk zal merken. Gedaan met kant-en-klare appelmoes, voortaan maak je die gewoon zelf. Lekkerder, gezonder en goedkoper!

Gestoofde rodekool

Gestoofde rodekool
Alle culinaire hoogstandjes ten spijt, er gaat niets boven grootmoeders keuken: alledaagse, stevige en lekkere boerenkost zonder gedoe. Een absolute klassieker die tijdens de wintermaanden niet mag ontbreken: gestoofde rodekool. Het vergt dan wel wat moeite, geduld en fijne smaakpapillen (de finale kruiding is niet eenvoudig), het resultaat is telkens weer hartverwarmend. Aan de slag!