Recepten - pompoen

Halloween-gehaktbrood

Halloween-gehaktbrood
Op 31 oktober ontsnappen we er al lang niet meer aan: Halloween! Hoewel de oorsprong teruggaat naar de Kelten, kennen we het feest vooral vanwege de typische Amerikaanse folkore die ondertussen ook in Europa populair is geworden. Al wie graag gruwelijk lekker wil koken rond die dag, moet dit waanzinnig leuke recept geprobeerd hebben!

Oosterse kalkoenblokjes met pompoen (slowcooker)

Oosterse kalkoenblokjes met pompoen (slowcooker)
Iedereen die al met een slow cooker gewerkt heeft, weet dat stoofpotjes helemaal tot hun recht komen in dit doeltreffend toestel. Door de lange gaartijd hebben alle ingrediënten extra veel tijd om smaak af te geven en lekker mals te worden, zonder dat de structuur verdwijnt. Dit heerlijke gerecht is een ideale kennismaking: zachte pompoenblokjes die perfect passen bij botermalse kalkoen in een oosters sausje.

Butternutsoep met koriander en kokos (Sofie Dumont)

Butternutsoep met koriander en kokos (Sofie Dumont)
Voor heel veel mensen is de beschikbaarheid van pompoenen (vanaf de herfst tot het begin van de lente) een heus feest. Vooral pompoensoep is een echte topper. Naast de klassieke bereiding kan je ook de exotische toer opgaan, zoals Sofie Dumont doet in recept. Met heerlijke en krachtige smaken zoals knoflook, kurkuma, gember en chili zorgt ze voor een fluwelen soepje dat een echte smaakbom is. Absoluut het proberen waard!

Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)

Ovenschotel met butternut, rode biet en gekarameliseerde halloumi (Sandra Bekkari)
Wie van kleurrijke gerechten houdt die én vegetarisch én gezond én origineel én heel smaakvol zijn, is bij Sandra Bekkari zonder twijfel aan het juiste adres. Deze smakelijke ovenschotel zit propvol lekkers. Perfect om een kille herfst- of winterdag te bestrijden met comfort food waar je je niet schuldig bij hoeft te voelen.

Cheesecake met pompoen en speculaas

Cheesecake met pompoen en speculaas
Het leuke aan kaastaart/cheesecake is dat het een ongelooflijk eenvoudig recept is dat heel wat variaties toelaat. Je kan er dan ook in elk seizoen mee aan de slag. Deze variant is bijvoorbeeld ideaal tijdens de herfst- en wintermaanden.

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)

Everzwijnragout met pompoen en spinazie (Colruyt)
Hoewel het weer frisser en natter wordt, zijn er ook pluspunten aan de herfst. Denk aan dekentjes, warme drankjes, stoofpotjes en wild. Vooral die laatste twee gaan uitstekend samen, weet Colruyt. In dit toffe en heel makkelijke recept komt het beste van de herfst samen tot een pot culinair geluk!

Herfstcurry

Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.

Wortelpompoensoep met gember en kurkuma

Wortelpompoensoep met gember en kurkuma
Deze stevige wintersoep houdt je gezond tijdens de koude dagen. Bovendien superlekker!

Pompoensoep (Jeroen Meus)

Pompoensoep (Jeroen Meus)
Pompoensoep is de perfecte remedie om kille herfst- en winterdagen succesvol te bestrijden. Jeroen Meus helpt je om deze smaakvolle soep klaar te maken.

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)
Het beste aan de feestdagen is dat het wildseizoen volop in gang is. Dat betekent ongelooflijk veel keuze om een heerlijk chique en luxueus feestdiner klaar te maken. Ben je echter niet zo tuk op uren kokkerellen? Dan is dit geslaagde en uiterst gevarieerde recept van Colruyt wat je zoekt.

Vegetarische curry van herfstgroenten

Vegetarische curry van herfstgroenten
Tijdens de herfstmaanden maken we de omschakeling naar typische wintergroenten zoals kolen, pompoenen en rapen. Deze groenten doen ons meestal denken aan stoofpotjes en vrij traditionele (maar lekkere!) kost. Nochtans kan je ook de exotisch toer op gaan. Dit recept toont hoe je een simpele butternut tot perfecte basis van een kruidige herfstcurry kan omtoveren.

Pumpkin Pie Martini

Pumpkin Pie Martini
Nog op zoek naar de perfecte Halloween-cocktail? Jouw zoektocht is voorbij: deze Pumpkin Pie Martini proeft als een stukje pompoentaart in een vervaarlijk lekker drankje.

Quinoa-gehaktballetjes met pompoenpuree

Quinoa-gehaktballetjes met pompoenpuree
Een smaakvolle puree is de perfecte maaltijd om op een gewone, drukke weekdag lekker en snel aan tafel te kunnen schuiven. Samen met de originele quinoa-gehaktballetjes uit dit recept wordt het gegarandeerd smullen!

Thaise soep met vis en butternutpompoen (Colruyt)

Thaise soep met vis en butternutpompoen (Colruyt)
Heb je zin om wat avontuurlijker te keuken met exotische ingrediënten? Heb je echter geen zin in een winkelkar vol nieuwe/dure producten én ben je nog niet echt bekend of ervaren met niet-Europese keukens? Dan is dit eenvoudige recept van Colruyt een ware droom: een eenvoudige maaltijdsoep met malse stukjes vis en een toffe introductie in de Aziatische/Thaise keuken.