Dragon? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Dragon? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - dragon

Geroosterde kippenbouten met krieltjes en boontjes

Geroosterde kippenbouten met krieltjes en boontjes
Geroosterde kippenbouten, dat is een keuze die je vaak kan laten terug komen op je weekmenu. De oven doet al het werk en het resultaat smaakt altijd. Daarnaast laat gebraden kip zich heel makkelijk combineren met talloze ingrediënten. In dit recept kiezen we voor knapperige krieltjes en malse boontjes. Perfect in de lente, maar net zo lekker doorheen het hele jaar.

Pasta carbonara met mosselen

Pasta carbonara met mosselen
Pasta carbonara behoeft geen introductie. Deze eenvoudige en smeuïge pasta met spek, ei en kaas is een snelle, smakelijke hap die altijd past. Dit recept geeft een verrassende twist aan deze Italiaanse topper: mosselen! Het sausje op basis van room en cider mag dan wel niet helemaal authentiek zijn, de volle aroma's zullen je zintuigen verwennen!

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw op Vlaamse wijze
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.

Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)

Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)
Als je op zoek bent naar een salade die 100% lente uitstraalt, dan is dit recept van Nigella Lawson wat je zoekt. Naast typische toppers zoals verse krieltjes, asperges en radijsjes, is het vooral de fris-zure dressing die de salade naar een hoger niveau tilt.

Frisse aardappelsalade met worst

Frisse aardappelsalade met worst
Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.

Kippenbouten met dragonsaus en kroketten (Jeroen Meus)

Kippenbouten met dragonsaus en kroketten (Jeroen Meus)
Er bestaan talloze combinaties in de keuken die het elke keer weer uitstekend doen. Kip met dragon is daar een prima, maar een beetje vergeten voorbeeld van. Dat zet Jeroen Meus graag recht met dit toffe recept voor fijnproevers dat zowel op een feestelijk als een alledaags moment past.

Lentesalade met tarwekorrels

Lentesalade met tarwekorrels
Deze frisse salade combineert alles wat we associëren met de lente en Pasen: smeuïge eitjes, kruidige stukjes kip en karakteristieke groene asperges. De milde beet van tarwekorrels geeft de salade een verrassende structuur en smaak. Perfect als lunch of bijgerecht.

Pasta met roomkaas en spek

Pasta met roomkaas en spek
Een smakelijke pasta die snel klaargemaakt is kan niet ontbreken op het weekmenu. Wanneer het extra smeuïg mag zijn, is dit recept met roomkaas een aanrader. De knapperige spekjes, karakteristieke champignons en zachte erwtjes maken van deze alledaagse pasta een klein feest.

Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson)

Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson)
Voor de meest eenvoudige en toch smaakvolle recepten kan je altijd aankloppen bij Nigella Lawson. Deze Britse schrijfster en presentatrice doet het internationaal erg goed mee eerlijke recepten die iedereen kan klaarmaken en regelmatig verrassen. Zo is de uiterst eenvoudige combinatie van gebraden kip met prei, worteltjes en orzo een onwaarschijnlijk schot in de roos. Bovendien moet je maar één port vuilmaken!

Geroosterde kip met pruim en dragon (Ottolenghi)

Geroosterde kip met pruim en dragon (Ottolenghi)
De smaakvolle en kleurrijke recepten van Yotam Ottolenghi zijn erg fijn om nieuwe combinaties te ontdekken waarvan je misschien dacht dat ze onmogelijk waren. Zo kiest hij in dit mediterraanse gerecht voor een verfrissende combinatie van pittige kip, pruim en dragon. Heerlijk eenvoudig!

Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)

Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)
Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.

Varkenshaas met mosterdsaus

Varkenshaas met mosterdsaus
Voor lekkere, dagelijkse kost met toch net dat beetje meer doe je er goed aan een sausje te bereiden. Het vraagt moeite noch tijd, en je maakt van een simpel stuk vlees meteen iets feestelijk. Zo ontdek je in dit recept hoe je een mals varkenshaasje vergezeld van een authentiek mosterdsausje. Pittig en toch zacht!

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)

Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)
Een echte klassieker uit de Frans-Bourgondische keuken is 'canard à l'orange': geroosterde eend met een zoet-zuur sausje op basis van appelsienen. Piet Huysentruyt geeft een leuke draai aan dit idee en gaat voor een toegankelijke variant met mangoblokjes. Het verrassende resultaat doet het erg goed als romantisch of feestelijk diner.

Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)

Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)
Voor dit leuke recept haalt Jeroen inspiratie bij een traditionele carbonara. Met vers gerolde balletjes, stukjes broccoli en erwten maakt hij er een alledaagse pasta van voor jong en oud.

Balletjes in tomatensaus (Peter Goossens)

Balletjes in tomatensaus (Peter Goossens)
In de absolute top-tien van vaderlandse klassiekers staat het gerecht 'balletjes in tomatensaus' zonder enige discussie hoog genoteerd. Dit eenvoudige gerecht smaakt altijd en is niet moeilijk om klaar te maken. Als je echter net wat meer tijd hebt en zin hebt in perfectie is dit de versie van sterrenchef Peter Goossens.