Recepten - knoflook
Pasta met zalm en spinazieroom
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!
Tagged With: basilicum, beginner, comfort food, easy, eenvoudig, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, linguine, linguini, pijnboompitjes, room, roomsaus, roomsausje, snel klaar, spaghetti, spinazie, sport, sporten, tagliatelle, vis, volkoren, volkoren pasta, zalm, zalmfilet
Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)
Dit gerecht van Jeroen Meus blinkt uit in smaak én snelheid! De knapperige spekblokjes combineren heerlijk met fijn gesnipperde prei en de traditionele carbonara-bereiding met ei en Parmezaanse kaas.
Tagged With: authentiek, carbonara, eieren, gemalen kaas, geraspte kaas, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, klassiek, klassieker, parmezaanse kaas, pasta, peper, prei, snel klaar, spaghetti, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, Varken, varkensvlees, weinig werk, zwarte peper
Steak met linguini en broccoli (Colruyt)
Voor simpele maar geslaagde combinaties kan je altijd op het receptenteam van Colruyt rekenen. Deze snelle pasta combineert broccoli met steak en voegt er edamameboontjes en een crunchy accent van walnoot aan toe. Perfecte dagdagelijkse kost!
Tagged With: biefstuk, broccoli, Colruyt, dagelijks, edamame, eenvoudig, linguine, linguini, pasta, rode ui, rumpsteak, rund, rundsvlees, snel klaar, steak, voor elke dag, walnoten, weinig ingrediënten
Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.
Tagged With: alledaags, apserge, aspergepunten, bisque, chorizo, deluxe, farfalle, garnalen, garnalenbisque, grijze garnalen, groene asperges, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaten, knoflook, korte pasta, kreeftenbisque, kruidig, look, macaroni, met een twist, origineel, pasta, penne, peterselie, pittig, rigatoni, royaal, sjalot, Spaans, Spanje, surf and turf, tomaat, Varken, vis en vlees, worst, zee
Spaghetti vongole (Jamie Oliver)
Dit uiterst eenvoudige gerecht uit de Italiaanse keuken is een absolute klassieker geworden. Nochtans was het ooit een snelle, makkelijke hap voor Venetiaanse vissers. Vergis je echter niet: timing is cruciaal in dit authentieke en zilte gerecht. Jamie Oliver helpt je op weg!
Tagged With: alle seizoenen, chili, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kerstomaten, klassiek, klassieker, knoflook, pasta, peterselie, pikant, pittig, snel klaar, spaghetti, Venetië, venusschelpen, verfijnd, vis, vongole, voor elke dag, weinig ingrediënten, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zomer, zomers, zonnig
Entrecôte met hasselbackaardappelen
Niks mis met een klassieke steak-friet. Soms mag het echter wat origineler zijn. Dit recept brengt dezelfde, beproefde combinatie van rundsvlees met aardappelen, maar op een originele manier. Perfect in combinatie met warme of koude seizoensgroentjes en een warme saus.
Tagged With: aardappelen, alle seizoenen, bearnaise, biefstuk, entrecote, feestelijk, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, hasselback, klassiek, klassieker, oven, ovengebakken, peperroom, rood vlees, rund, rundsvlees, saus, Scandinavië, seizoen, seizoensgroentjes, steak, vlees, voor elke dag, Zweden
Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.
Tagged With: basilicum, chili, chilivlokken, comfort food, dagelijkse kost, farfalle, gnocchi sardi, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, linguine, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, rozemarijn, saffraan, sjalot, sjalotten, spaghetti, tomaat, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, venkel, venkelworst, witte wijn, worst, zonnig, zuiders
Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei
Dit recept is ontzettend rijk aan smaken en texturen, waardoor het erg feestelijk is. Tegelijkertijd blijft het allemaal vrij eenvoudig en zijn er geen ingewikkelde of speciale kooktechnieken voor nodig. De garnalenbisque heeft enkel wat tijd nodig, de puree wat liefde en de gepocheerde eitjes een beetje training. Het wordt hoe dan ook heerlijk tafelen met dit royale voorgerecht of selecte hoofdgerecht.
Tagged With: bezoek, bisque, bouillon, chique, cognac, ei, eieren, feestelijk, fond, garnalen, garnalenbisque, gepocheerd ei, grijze garnalen, hoofdgerecht, kerst, kerstmis, kippenfond, laurier, luxe, luxueues, noordzee, Pasen, peterselie, pocheren, puree, romig, room, royaal, schaaldieren, soep, starter, stoemp, tijm, tomatenpuree, voorgerecht, witte wijn, wortel
Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Tagged With: chili, chorizo, coquilles, feest, feestelijk, fris, koriander, lente-ui, limoen, maïs, origineel, pittig, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsvrucht, starter, verrassend, voorgerecht, wereld, wereldkeuken
Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.
Tagged With: alle seizoenen, ansjovis, bolgnaise, comfort food, gehakt, grote groep, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, laurier, look, Marsala, Nigella, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, ragu, rijkelijk, rijst, risotto, rund, rundsgehakt, selder, slow cooking, smaakvol, spek, tomaten, tomatensaus, traag, veel smaak, voor elke dag, wortel
Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel (Jeroen Meus)
Heel klassiek, best gezond en toch feestelijk. Dat is hoe je dit smakelijke recept van Jeroen Meus het best kan omschrijven. Zowel op een alledaagse dag als een gezellig kerstfeest misstaat deze bereiding niet: een sappig kalkoengebraad met geroosterde krieltjes, groentjes en een snelle mosterdsaus is al wat je nodig hebt om heerlijk te tafelen.
Tagged With: bezoek, dagelijkse kost, feest, feestelijk, gebraden vlees, gerookt spek, herfst, Jeroen Meus, kalkoen, kalkoengebraad, kerst, kerstmis, krielpatatjes, krieltjes, oven, ovengebakken, ovengebakken groentjes, rozemarijn, selder, snelle mosterdsaus, spek, tijm, veel groentes, venkel, winter, wortelen, zondagse kost
Pasta met spekjes en pompoen-kaassaus
Gezonder eten hoeft geen moeilijke, hongerige klus te zijn. Je kan door slimme aanpassingen even lekker en evenveel blijven eten, terwijl het resultaat veel voedzamer en magerder is. Dit gerecht heeft wat weg van macaroni met kaassaus. De kaassaus wordt echter niet gemaakt op basis van een klassieke en weinig gezonde bechamel (boter & bloem), maar op basis van butternut en knolselder. Het resultaat is een smeuïge groente-kaassaus die lekker én gezond is.
Tagged With: afvallen, butternut, champignons, cheddar, gerookt spek, gezond, gezonde eetgewoontes, gezonde kaassaus, gezonder, graanmosterd, groentebouillon, kaassaus, kids, kindvriendelijk, knolselder, mac and cheese, meer groenten, meer groentjes, melk, mosterd, pasta, spek, spekblokjes, spekreepjes, steranijs, tijm, vermageren, witte wijn
Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is van alle culinaire markten thuis. Ook een alledaags, zuiders hapje met een lekkere salsa tovert hij uit zijn koksmuts. Verras je gasten met deze eenvoudige prikkers van scampi, chorizo en mozzarella: heerlijk en toch eenvoudig.
Tagged With: amuse, aperitief, apero, augurken, azijn, basilicum, bezoek, chorizo, citroen, dagelijkse kost, dip, dipsaus, één, feest, feestelijk, hapje, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, knoflook, kruiden, kruidig, look, mediterraans, mosterd, mozzarella, olijfolie, oregano, peterselie, pittig, prikker, salsa, salsa verde, saté, saus, scampi, Spaans, Spanje, starter, surf and turf, tapa, tapas, tv, vis en vlees, voorgerecht, zomers, zon, zonnig, zuiders
Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)
Wie houdt van een eenvoudige, authentieke pasta met weinig poespas en liefde voor de pure, Italiaanse keuken zal dol zijn op deze pasta van Gennaro Contaldo. Het geheim? Malse gehaktballetjes die niet gebakken maar gestoomd worden!
Tagged With: authentiek, eenvoudig, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, Gennaro Contaldo, gestoomd, italiaans, Italië, kalfsgehakt, kerstomaatjes, kindvriendelijk, knoflook, linguine, pasta, peterselie, rundsgehakt, rustiek, spaghetti, stomen, tagliatelle, tagliolini, voor elke dag, weinig ingrediënten
Ovenschotel met linzen en cheddar
Deze stevige vegetarische ovenschotel warmt je in een vingerknip op, zelfs op de allerkoudste dagen van het jaar. De smaakvolle bereiding bestaat uit een flinke portie linzen en bonen, aangevuld met bruine rijst en een kruidig tomatensausje, afgewerkt met flink wat cheddar. Heerlijk smeuïg én makkelijk op voorhand klaar te maken.
Tagged With: ajuin, alle seizoenen, bonen, bruine linzen, bruine rijst, cheddar, chili, comfort food, courgette, geen vlees, gegratineerd, gemengde bonen, gratin, groene linzen, groentebouillon, kaas, kruidig, linzen, oven, ovengebakken, ovenschotel, smeuïg, tijm, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, ui, veel groentjes, vegetarisch, veggie, wortel