Simpel en altijd lekker? Risotto, natuurlijk! De Italiaanse klassieker met rijst is een echte allemansvriend die op allerlei manieren bereid kan worden. De koks van supermarktketen Colruyt kiezen in dit recept voor de op-en-top mediterrane smaken van basilicum en tomaat, in combinatie met reepjes chorizo en een mals stukje zeebaars.
Simpel en altijd lekker? Risotto, natuurlijk! De Italiaanse klassieker met rijst is een echte allemansvriend die op allerlei manieren bereid kan worden. De koks van supermarktketen Colruyt kiezen in dit recept voor de op-en-top mediterrane smaken van basilicum en tomaat, in combinatie met reepjes chorizo en een mals stukje zeebaars.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 4 stukken zeebaarsfilet
- 8 plakjes chorizo
- 400 gram tomatenblokjes vers, blik of diepvries
- 100 gram rucola
- enkele takjes basilicum
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gram risottorijst
- 1 dl witte wijn
- 1 blokje kippenbouillon
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui en knoflook fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een ruime pan.
- Versnijd de plakjes chorizo in fijne reepjes en voeg toe. Laat even meebakken. Voeg de risottorijst toe, roer om en laat even aanbakken.
- Blus met de witte wijn en laat op een matig vuur helemaal uitkoken.
- Laat ondertussen het blokje bouillon oplossen in 7dl water (4 personen).
- Zet de rijst onder met bouillon. Laat op een zacht vuur garen. Voeg telkens wanneer de bouillon geabsorbeerd is extra bouillon toe tot de rijst gaar en smeuïg is. Reken op een kleine 20 minuten.
- Voeg de laatste vijf minuten de tomatenblokjes toe.
- Kruid de stukken vis met peper en zout. Bak langs elke kant in een scheutje olijfolie tot de vis gaar is.
- Werk de risotto naar smaak af met peper, zout en een handvol vers gesnipperde basilicum. Serveer met rucola en de gebakken roodbaarsfilets. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind