Het leuke aan wokken is de pure eenvoud van het proces. Zet al je ingrediënten klaar, het het vuur lekker hoog en in een handomdraai staat er een lekker, oosters gerecht op tafel. In dit recept wokken we gemarineerde runderreepjes en voegen we peultjes en noedels toe. Alledaagse cuisine met een Aziatische toets!
Het leuke aan wokken is de pure eenvoud van het proces. Zet al je ingrediënten klaar, het het vuur lekker hoog en in een handomdraai staat er een lekker, oosters gerecht op tafel. In dit recept wokken we gemarineerde runderreepjes en voegen we peultjes en noedels toe. Alledaagse cuisine met een Aziatische toets!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 400 gram noedels
- 400 gram runderlapjes
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 chilipeper
- 5 cm gember
- 100 gram fijne champignons
- 200 gram peultjes (sugar snaps)
- 100 gram sojabonen (edamame)
- 4 stengels lente-ui
- enkele takjes koriander
- 1 limoen
- arachideolie
- sesamolie
- zwarte peper
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng gezouten water aan de kook voor de noedels. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd ondertussen het rundsvlees in reepjes. Meng met de sojasaus en een snuif zwarte peper. Laat even marineren.
- Versnijd ondertussen de rode ui in halve maantjes, de knoflook in plakjes en de chilipeper in fijne ringen. Schil en rasp de gember. Die alles in een hete wok met een scheut arachideolie.
- Versnijd de champignons in kwarten en voeg samen met de gemarineerde runderreepjes toe aan de wokpan. Roerbak kort maar krachtig.
- Giet ondertussen de gegaarde noedels af en laat uitlekken. Gebruik het kookvocht opnieuw om de peultjes gedurende een drietal minuten te blancheren.
- Verlaag het vuur van de wokpan eenmaal de runderreepjes gaar zijn. Voeg de sojabonen, geblancheerde peultjes en uitgelekte noedels. Schud alles goed op.
- Snipper de lente-uien en korianderblaadjes. Voeg toe aan de pan eenmaal af het vuur.
- Werk het gerecht naar smaak af met limoensap, een scheutje sesamolie, eventueel nog wat zwarte peper en/of sojasaus. Versier voor het opdienen met nog wat koriander en lente-ui. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind