Andijviestoemp met pensen? Het beste recept vind je hier! Andijviestoemp met pensen? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Andijviestoemp met pensen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Andijviestoemp met pensen
Recept Afdrukken
Soms moet je het helemaal niet ver zoeken of ingewikkeld maken om lekker te eten. De klassieker die we kennen van oma of opa zijn vaak de beste en meest authentieke gerechten die voor een heerlijk gevuld maagje zorgen. Dit recept past perfect in dat rijtje: een smeuïge andijviestoemp met pensen en een lepeltje mosterd. Fantastisch, toch?
Andijviestoemp met pensen
Recept Afdrukken
Soms moet je het helemaal niet ver zoeken of ingewikkeld maken om lekker te eten. De klassieker die we kennen van oma of opa zijn vaak de beste en meest authentieke gerechten die voor een heerlijk gevuld maagje zorgen. Dit recept past perfect in dat rijtje: een smeuïge andijviestoemp met pensen en een lepeltje mosterd. Fantastisch, toch?
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Haal de pensen tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Snipper de rode ui en het teentje knoflook fijn. Stoof aan in een klontje boter (gebruik een ruime kookpot waar je dadelijk ook de puree in bereidt).
  3. Schil aansluitend de aardappelen en versnijd in grove stukken. Voeg toe aan de gefruite ui en zet onder met water. Voeg de blaadjes laurier en een weinig zout toe. Kook gaar.
  4. Spoel ondertussen de andijvie en laat uitlekken. Snipper daarna grof.
  5. Smelt eenmaal de aardappelen halverwege zijn een flinke klont boter in een pan. Bak de pensen op een matig vuur aan tot ze gebakken zijn. Draai regelmatig om.
  6. Giet de gegaarde aardappelen, verwijder de blaadjes laurier af en voeg meteen de gesnipperde andijvie met een mespuntje bicarbonaat toe (zo blijft de puree frisgroen).
  7. Stamp de aardappelen en andijvie met een scheutje melk en een flinke klont boter tot een rustieke maar smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Serveer de puree met de pensen, bestrooid met wat peterselie en (naar wens) een lepel mosterd. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*