Een volledige vis bakken of grillen klinkt voor velen als een ingewikkeld klusje. Het tegendeel is net waar, bovendien garandeert het een sappige en smaakvolle vis. Jeroen Meus kiest voor een klassieker: goudbrasem (ook wel dorade genoemd) en voegt er een kruidige, oosterse marinade aan toe.
Een volledige vis bakken of grillen klinkt voor velen als een ingewikkeld klusje. Het tegendeel is net waar, bovendien garandeert het een sappige en smaakvolle vis. Jeroen Meus kiest voor een klassieker: goudbrasem (ook wel dorade genoemd) en voegt er een kruidige, oosterse marinade aan toe.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 2 goudbrasems
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 chilipeper
- 40 gram gember
- 2 limoenen
- 2 theelepels tamarindepasta
- 100 gram kokossuiker
- 1 eetlepel vissaus
- 400 gram rijst
- 4 stengels lente-ui
- 1 plantje koriander
- 1 theelepel sesamzaadjes
- arachideolie
- sesamolie
- bloem
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de sjalotten, knoflook en chilipeper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Stoof alles aan in een scheutje arachideolie.
- Pers de limoenen uit en voeg het sap samen met de tamarindepasta, kokossuiker, vissaus en een scheutje water toe. Roer alles goed door elkaar.
- Gaar ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Dep de goudbrasems droog. Maak enkele ondiepe insnijdingen in de vissen, bestuif met wat bloem en kruid met peper en zout.
- Verhit een ruime hoeveelheid arachideolie in een hoge, brede pan of kookpot om de vissen te frituren (opgelet: hete olie!). Bak de vissen aan beide kant goudbruin eenmaal de olie heet is.
- Kook ondertussen de sluimererwten beetgaar in gezouten water. Meng daarna met sesamzaadjes en een scheutje sesamolie.
- Snipper de lente-uien in ringen.
- Schik elke gefrituurde vis op een grote bord. Verdeel er de oosterse marinade over, gevolgd door gesnipperde lente-ui en flink wat koriander. Serveer met de rijst en sluimererwten. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: wil je weten wanneer de olie voldoende heet is? Voeg een blaadje basilicum of salie toe aan de koude olie voor je die begint op te warmen. Eenmaal dat blaadje begint te pruttelen is de olie voldoende heet.
Share this Recipe
Speak Your Mind