Een fris, licht slaatje met knapperige groentjes is exact wat je kan gebruiken op een zomerse, hete dag. Pascale Naessens maakt dit recept graag klaar op gelegenheden zoals ene barbecue met familie en/of vrienden. De stukjes inktvis zorgen voor extra smaak, structuur en geven het slaatje een extra zuiderse vibe. Maak het gerust op voorhand klaar: alles moet zeker een uurtje marineren.
Een fris, licht slaatje met knapperige groentjes is exact wat je kan gebruiken op een zomerse, hete dag. Pascale Naessens maakt dit recept graag klaar op gelegenheden zoals ene barbecue met familie en/of vrienden. De stukjes inktvis zorgen voor extra smaak, structuur en geven het slaatje een extra zuiderse vibe. Maak het gerust op voorhand klaar: alles moet zeker een uurtje marineren.
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4personen | 15minuten | 5minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time | Passive Time |
5minuten | 1uur |
Ingredients
- Salade
- 800 gram inktvisringen
- 4 tomaten
- 2 rode ui
- 6 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 4 stengels bleekselder
- 1 bosje koriander
- 1 bosje bladpeterselie
- 2 chilipepertjes optioneel
- Vinaigrette
- 4 limoenen
- 2 citroenen
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kook de inktvisringen beetgaar in lichtgezouten water. De gaartijd hangt af van de inktvis die je gebruikt: diepgevroren duurt bijvoorbeeld (vanzelfsprekend) langer. Proef zodat ze zeker gaar maar niet taai zijn.
- Laat de inktvisringen, eenmaal beetgaar, uitlekken. Versnijd in hapklare stukjes (ca. 2 cm) en doe in een mengkom.
- Versnijd de tomaten in kwartjes. Lepel het binnenste weg maar bewaar dit. Versnijd het vruchtvlees in kleine, hapklare stukjes. Voeg toe aan de inktvis.
- Snipper de rode ui fijn en teentjes knoflook fijn. Snipper de kruiden (ook de steeltjes mogen erbij) en versnijd ook de paprika's en stengels selder in kleine, hapklare stukjes. Doe alles in de kom.
- Mag het pittig zijn? Voeg dan één of twee fijngesnipperde chilipepertjes toe.
- Pers het binnenste van de tomaten uit (gebruik ene zeef) tot je tomatensap hebt. Giet dit samen met het sap van de limoenen en citroenen en een scheut olijfolie over de groentjes en stukjes inktvis.
- Breng de salade op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat minstens één uur marineren. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind