Het leuke van spaghetti is dat de pasta zo veelzijdig is. Dit recept start met een eenvoudige en eerder klassieke van tomatensaus, maar door met inktvisringen en enkele fris-zure toetsen te werken maak je toch iets dat origineler is dan je doorgaans mag verwachten.
Het leuke van spaghetti is dat de pasta zo veelzijdig is. Dit recept start met een eenvoudige en eerder klassieke van tomatensaus, maar door met inktvisringen en enkele fris-zure toetsen te werken maak je toch iets dat origineler is dan je doorgaans mag verwachten.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 rode ui
- 1 gele ui
- 4 tenen knoflook
- 1 rode chilipeper
- 70 g tomatenconcentraat
- 4 San Marzano tomaten
- 1 glas droge witte wijn
- 2 eetlepels kappertjes op azijn
- 400 gram spaghetti
- 400 gram inktvisringen vers of diepvries (ontdooid)
- 0,5 blokje visbouillon
- 1 koffielepel oregano gedroogd
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de rode en gele ui samen met de knoflook en chilipeper fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie.
- Roer het tomatenconcentraat samen met de gedroogde oregano door de uien eenmaal glazig. Laat even aanstoven.
- Versnijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de pan.
- Blus met de witte wijn en laat uitkoken. Breng ondertussen voldoende water voor de spaghetti aan de kook en gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg eenmaal de witte wijn grotendeels uitgekookt is de kappertjes en een scheutje water toe. Verkruimel het blokje visbouillon. Laat nog een kwartiertje pruttelen.
- Voeg de inktvisringen halverwege het kwartier toe. Laat zeker niet te lang koken, dan worden ze taai.
- Roer de spaghetti door de saus. Werk af naar smaak met peper, zout. Garneer met vers gesnipperde peterselie en basilicum. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind