Knoflook | - deel 3 Knoflook | - deel 3

 

Recepten - knoflook

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, hij is dol op de mediterrane keuken en weet precies hoe je met een handvol zuiderse ingrediënten een buitengewoon smaakvol gerecht op tafel tovert. Zo combineert hij in dit magere, low-carb recept een fijn stukje vis met een eenvoudige tomatensaus én is al het werk voor de oven.

Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)

Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)
Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!

Kip met chorizo en champignons in spinazieroom (Colruyt)

Kip met chorizo en champignons in spinazieroom (Colruyt)
Er is niks zo comfortabel als een gerecht waarbij je het meeste werk kan overlaten aan de oven. Dat heeft het receptenteam van Colruyt goed begrepen. Dit smaakvolle recept is bovendien voor de echte lekkerbek: talloze smaken en texturen worden tot een fraai geheel gecombineerd: pittige chorizo, malse kippenbouten, knapperige stukjes aardappel, een smeuïg roomsausje met malse spinazie en zachte champignons. Een alledaags feest!

Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)

Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)
Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.

Thaise viscurry

Thaise viscurry
Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.

Spaghetti met kip en erwtenpesto (Colruyt)

Spaghetti met kip en erwtenpesto (Colruyt)
Pesto kennen we dan wel het allerbeste als een groene saus op basis van basilicum, je kan het principe perfect toepassen met andere ingrediënten. Het kookteam van Colruyt maakt in dit recept een zachter smakende maar even smeuïge erwtenpesto. Heerlijk met gebakken kip, champignons en lekker veel spaghetti!

Risotto met venkel en gehakt

Risotto met venkel en gehakt
Het comfortabele van een risotto laat zich makkelijk samenvatten: weinig werk, niet zo moeilijk, vrijwel alles kan er in en je maakt slechts één pan vuil. In dit recept combineren we het smaakvolle karakter van gehakt met de verfijnde karakter van venkel. Eenvoudige maar heerlijke comfort food!

Steak chimichurri (Gordon Ramsay)

Steak chimichurri (Gordon Ramsay)
Dit snelle gerecht van Gordon Ramsay kan je, mits wat oefening, in amper 10 minuten klaarmaken. Desondanks ziet en proeft het allesbehalve als een banale, snelle hap. Je beste vriend voor dit recept is een degelijke, grote grillpan. Klaar? Start!

Luikse balletjes (Sofie Dumont)

Luikse balletjes (Sofie Dumont)
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.

Eén-pan-spaghetti met chorizo

Eén-pan-spaghetti met chorizo
Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.

Zeebaars met koolrabipuree (Colruyt)

Zeebaars met koolrabipuree (Colruyt)
Vis en puree: altijd weer een eenvoudige maar gouden combinatie om elke leeftijd mee te plezieren! Bovendien is het een handige manier om allerlei minder bekende of populaire groentes te serveren. Het receptenteam van Colruyt kiest hier voor een frisse stoemp met kaalrabi. Heerlijk bij de fijne, royale smaak van zeebaars!

Parelcouscous met venkel, courgette en scampi

Parelcouscous met venkel, courgette en scampi
Niet iedereen is fan van couscous vanwege de korrelige structuur. Herkenbaar? Probeer in dat geval parelcouscous. De structuur is volmondiger maar nog steeds verfijnd. Ontdek in dit zomerse recept een snelle en gezonde maaltijd met venkel, courgette en scampi.

Mosselen met chorizo en cider

Mosselen met chorizo en cider
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.

Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)

Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)
Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!

Piripiri kip met rijst en koolsla

Piripiri kip met rijst en koolsla
Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.