Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro
Bosduiffilet met wintergroenten
Verfijnd koken tijdens de wintermaanden doe je makkelijk met de juiste ingrediënten: seizoensgroenten én seizoensvlees. In dit verfijnde recept, dat je ook als voorgerecht kan inzetten, wordt de uitgesproken wildsmaak van duif meesterlijk gecombineerd met karakteristieke wintergroentes van bij ons: witloof, spruitjes en aardpeer. Het milde sausje op basis van Madeira maakt het plaatje compleet.
Tagged With: aardpeer, aardpeerpuree, België, Belgisch, bosduif, bosduiffilet, duif, duivenfilet, feestelijk, Frankrijk, Frans, herfst, klassiek, madeira, madeirasaus, seizoen, seizoensgebonden, spruiten, spruitjes, verfijnd, verzorgd, voorgerecht, winter, wintergroenten, wintergroentes, wintergroentjes, wintermaanden, witloof, zondagse kost
Gewokte kippenblokjes met paprika in kerriesaus (Colruyt)
Snel klaar, altijd lekker en veel opties om flink wat ingrediënten te combineren? Wokken! In dit vlotte recept van Colruyt wordt er bovendien en lekker kerriesausje bij bereid, zo wordt het een alledaags festijn voor jong en oud.
Tagged With: appel, Aziatisch, basmati, beginner, Colruyt, courgette, curry, currysaus, dit kan iedereen, eenvoudig, gewoon, kerrie, kerriesaus, kindvriendelijk, kip, kippenblokjes, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, Oosters, paprika, rap, rijst, simpel, snel, snel klaar, voor elke dag, wok, wokken, wortel, wortelen
Ragout van konijn met penne (Jeroen Meus)
Konijn is de afgelopen decennia langzaam maar zeker uit ons menu verdwenen. Dat is zonde, het vlees is immers mager en smaakvol. Ook Jeroen Meus weet dat, daarom bedacht hij dit kindvriendelijke recept. Deze zuiderse ragout, die je best serveert met pasta, heeft wat weg van een verfijnde bolognese-saus en is bijzonder smaakvol. Het geheim? 3 uur lang traag garen in de oven.
Tagged With: comfort food, Dagelijke kost, genoeg tijd, gestoofd, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kindvriendelijk, konijn, laurier, mediterraans, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, past altijd, pasta, penne, provençaals, Provençaalse kruiden, ragout, rode wijn, rozemarijn, selder, slow cooking, spaghetti, spek, stoverij, tijm, tomaten, tomatensaus, traag garen, traag gegaard, wild, wortel, zuiders
Gekarameliseerd witloof met serranoham (Ottolenghi)
Dit verrassende gerecht van Yotam Ottolenghi brengt allerlei smaken samen waarvan je misschien zelfs dacht dat ze nooit zouden passen. De gekarameliseerde witloofstronkjes worden naar een nieuwe dimensie gehesen met een smeuïge crumble en een plakje serranoham. Verrassend, eenvoudig en lekker als voor- of hoofdgerecht!
Tagged With: broodkruim, chapelure, crumble, gekarameliseerd, hoofdgerecht, karameliseren, karamelliseren, olijfolie, Ottolenghi, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, room, serrano, serranoham, slagroom, tijm, verrassend, voorgerecht, witlof, witloof, Yotam Ottolenghi, zuurdesem
Kalfsgebraad met jagerssaus (Jeroen Meus)
Jeroen Meus garandeert je een uitzonderlijk geslaagd feest met deze klassieker: een heerlijk sappig kalfsgebraad met een royale jagerssaus. Perfect om jong en oud te laten genieten tijdens de feestdagen.
Tagged With: bruine fond, champignons, dagelijkse kost, één, feestdagen, feestelijk, gebraad, gerookt spek, grootmoeders keuken, grote groep, jagerssaus, Jeroen Meus, kalf, kalfs, kalfsvlees, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, rode wijn, rozemarijn, rund, rundsvlees, speciaal, spek, spekjes, tijm, traditioneel, zondagse kost
Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Op Sandra Bekkari kan je rekenen in je zoektocht naar lekkere, verrassend en gezonde receptjes. Dit smaakvolle soepje is zowel alledaags, als erg feestelijk wanneer je het serveert met sint-jakobsnoten. Extra bonus: ook de allerkleinsten zullen smullen van dit voedzame soepje met zoete aardappel en gember.
Tagged With: alledaags, aperitief, aperitiefje, cayenne, cayennepeper, coquilles, feest, feestelijk, gember, geroosterd, gezond, groentebouillon, hapje, hazelnoten, kerst, kerstmis, knoflook, koriander, kurkuma, look, mager, noten, Pasen, rode ui, romantisch, sana, Sandra Bekkari, Sint-Jakob, sint-jakobsvrucht, Sint-Jakobsvruchten, soep, speciale gelegenheid, tapa, tapas, valentijn, voorgerecht, wereldkeuken, zeevruchten, zoete aardappel
American pancakes
Niks lekkerder dan een verse pannenkoek als middagmaal, dessert, ontbijt of tussendoortje. De Amerikaanse variant is echter zeker zo lekker om te proberen! Je kent ze allemaal uit Hollywood-films als een typisch ontbijt: netjes op elkaar gestapeld met een scheut esdoornsiroop en/of een klontje boter. American pancakes zijn niet alleen luchtiger en kleiner, ze zijn bovenal erg lekker!
Tagged With: American pancakes, amerika, amerikaans, bloem, boter, dessert, eieren, esdoornsiroop, feest, feestje, gist, hollywood, kids, kinderen, koffie, melk, ontbijt, pannenkoeken, siroop, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, zoetigheid
Maleisische kip (slowcooker)
Het grote voordeel aan een slowcooker is dat alle smaken lekker veel tijd krijgen om rustig te ontwikkelen. Stoofpotjes profiteren extra van zo'n kookproces. Dit stoofpotje is gebaseerd op een klassieke bereiding uit Maleisië, met kokos, zoete aardappel en kip. Heerlijk verfijnde en toch alledaagse kost waar je zelf geen uren voor in de keuken hoeft te staan.
Tagged With: Aziatisch, bruine suiker, comfort food, comfortabel, crockpot, curry, kerrie, kip, kippenbouten, kippenbovenbouten, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, langzaam koken, look, makkelijk, Oosters, Orientaals, pinda, pindakaas, slow cooker, slowcooker, smaakvol, soja, sojasaus, tomaten, tomatenblokjes, traag gegaard, traag koken, vissaus, zoete aardappel
Rode kool in rode wijn
Gestoofde rode kool is een heuse klassieker bij herfst- en wintergerechten. Door het zachtjes te laten stoven met een paar appeltjes en fijne smaakmakers zorg je voor een hartverwarmend bijgerecht. In dit recept wordt er een extra grote scheut rode wijn toegevoegd, die aciditeit en kruidigheid past perfect bij rode kool!
Tagged With: appel, appelen, azijn, België, Belgisch, bijgerecht, bruine suiker, gestoofd, groente, groentes, herfst, kaneel, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kool, kruidig, kruidnagel, laurier, rode kool, rode wijn, rode wijnazijn, stoven, suiker, ui, vegetarisch, veggie, wild, winter
Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo (Jeroen Meus)
Rode poon is een smakelijke, kleine vissoorten die je heel breed kan inzetten. Jeroen Meus kiest in dit recept voor veel groentjes en volle smaken zoals koolrabi, broccoli, rucola, amandel, dragon, saffraan,... die uitstekend gecombineerd worden met een beetje zure room. Heerlijk in combinatie met orzo, Italiaanse pasta die lijkt op rijst.
Tagged With: amandel, amandelschilfers, België, Belgisch, broccoli, dagelijkse kost, diepvrieserwtjes, dragon, één, erwten, erwtjes, italiaans, Italië, Jeroen Meus, koolrabi, orzo, pasta, poon, rijk, rijk aan groenten, risoni, rode poon, rucola, saffraan, smaakvol, veel groenten, veel groentjes, vis, vol, zure room
Sinterklaastaart met witte chocoladeroom
Of het nu om de blijde komst van Sinterklaas te vieren op 5 of 6 december, of omdat je achteraf iets wil doen met al de kommen vol snoepgoed: deze snelle, smeuïge taart met witte chocolade en room past altijd.
Tagged With: 5 december, 6 december, chocolade, deeg, feest, feestelijk, gebak, kids, kinderen, kindvriendelijk, koekjes, koffie, leuk, marsepein, nagerecht, origineel, pakjesavond, Sint, sinterklaas, smeuïg, snoep, snoepgoed, speculaas, speculoos, suiker, taart, thee, tussendoor, tussendoortje, verrassend, witte chocolade, zoet
Gelakt spek met puree (Piet Huysentruyt)
In dit leuke recept van Piet Huysentruyt staat een volle en rijkelijke smaakbeleving centraal. Door spek van een glinsterend laagje propvol smaak te voorzien, til je het zonder moeite op naar een hoger niveau. Ook leuk aan dit recept: met puree is het een heerlijk wintergerecht, tussen een broodje is het spek een topper op de barbecue!
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alle seizoenen, anijs, azijn, barbecue, bbq, buikspek, comfort food, gelakt spek, honing, jeneverbessen, kaneel, kindvriendelijk, koriander, korianderzaad, marinade, oven, peper, Piet Huysentruyt, puree, rozemarijn, snel, snelle hap, spek, stoemp, Varken, varkensvlees, vlees lakken, voor elke dag
Witloof met kip uit de oven
Witloof met hesp in de oven kennen we allemaal als de ultieme winterklassieker. Een beetje variatie kan echter geen kwaad. Zo zal dit al even hartverwarmende recept met malse kipreepjes en Provençaalse kruiden je zeker verrassen en een lepel extra doen opscheppen.
Tagged With: België, Belgisch, comfort food, gemalen kaas, graanmosterd, gratin, gratineren, herfst, kaas, kaassaus, kip, koude maanden, mosterd, origineel, oven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Provençaalse kruiden, room, rozemarijn, salie, stevig, tijm, variant, verrassend, winter, winterkost, witloof, witte wijn
Tomatensoep met balletjes (Sofie Dumont)
Tomatensoep is zo'n typisch gerecht dat het allerbeste smaakt wanneer oma ze heeft klaargemaakt. Wat het geheime ingrediënt is weet niemand, je kan hoogstens proberen in de buurt te komen. Misschien lukt het wel met dit authentieke recept van lady chef Sofie Dumont?
Tagged With: authentiek, basis, basisrecept, België, Belgisch, bomma, bouillon, gehakt, gehaktballetjes, gember, grootmoeders keuken, kippenbouillon, klassiek, klassieker, oma, soep, soep met ballekes, soep met balletjes, tomaat, tomaten, tomatensoep, typisch, van bij ons, vlaams, Vlaanderen, wortel, wortelen
Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!
Tagged With: alledaags, basmati, bloemkool, chili, chilipeper, chiliringen, curry, geen vlees, gember, gezond, halloumi, kerrie, knoflook, kruidig, kurkuma, look, mager, Oosters, pittig, rijst, rijstschotel, simpel, snel, snel klaar, snel klaargemaakt, spicy, spinazie, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, werelds, zonder vlees