Kip met bloemkool in sojasaus? Het beste recept vind je hier! Kip met bloemkool in sojasaus? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kip met bloemkool in sojasaus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kip met bloemkool in sojasaus
Recept Afdrukken
De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!
Kip met bloemkool in sojasaus
Recept Afdrukken
De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de kippenreepjes met het maïszetmeel en één eetlepel arachideolie. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Meng alle ingrediënten voor de sojasaus en laat even rusten.
  3. Versnijd de bloemkool in fijne, hapklare roosjes.
  4. Verhit een scheut arachideolie in een ruime wokpan. Roerbak de kippenreepjes tot ze een krokant, goudbruin korstje beginnen te krijgen.
  5. Schep de kippenreepjes uit de pan. Voeg een vers scheutje olie toe en roerbak de bloemkoolroosjes gedurende een viertal minuten tot ze gekleurd maar knapperig zijn.
  6. Voeg de kippenreepjes samen met de sojasaus, de geraspte gember en fijngehakte knoflook toe.
  7. Roer alles goed door elkaar en laat nog enkele minuten opbakken tot de saus wat is ingedikt. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
  8. Werk het gerecht af met geroosterde sesamzaadjes, fijngesnipperde lente-ui en koriander. Serveer met rijst of noedels. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*