Kassler is een typische vleesbereiding uit Duitsland. Het betreft varkensvlees dat gepekeld en licht gerookt wordt. Het is een populaire (maar democratische) delicatesse omdat het vlees erg mals, bijzonder smaakvol en betaalbaar is. In combinatie met zuurkool levert dat een op-en-top Duits gerecht op voor elke dag.
Kassler is een typische vleesbereiding uit Duitsland. Het betreft varkensvlees dat gepekeld en licht gerookt wordt. Het is een populaire (maar democratische) delicatesse omdat het vlees erg mals, bijzonder smaakvol en betaalbaar is. In combinatie met zuurkool levert dat een op-en-top Duits gerecht op voor elke dag.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 kasslerribben ca. 150 gram per persoon
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 800 gram zuurkool blik
- enkele plukjes bosje peterselie
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal de stukken vlees tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- Kruid het vlees desgewenst met peper en een vleugje zout (let op: het vlees is al wat gekruid door het pekelen).
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in gezouten water. Kook beetgaar.
- Warm de zuurkool op in een steelpan. Kruid desgewenst bij met peper, zout en/of azijn.
- Ben je geen fan van zuurkool? Voeg eventueel wat geraspte appel toe, dat zoete accent past prima bij de zure smaak.
- Smelt een klontje boter in een braadpan. Bak de stukken vlees op een matig vuur aan tot ze gekleurd en warm zijn.
- Serveer de kasslerribben met een flinke schep zuurkool en enkele gekookte aardappelen. Versier met peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind