Meatloaf? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Meatloaf? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - Meatloaf

Abdij-gehaktbrood

Abdij-gehaktbrood
Vandaag de dag zijn we dan wel niet bijzonder religieus meer in onze contreien, we waarderen nog steeds talloze, culinaire tradities die we danken en vooral koesteren aan het kloosterleven. Dit recept bouwt verder op dat idee: een eenvoudig gehaktbroodje met net dat ietsje meer, dankzij stukjes gerookt spek, abdijkaas en fijne smaakmakers.

Provençaals gehaktbroodje met orzo

Provençaals gehaktbroodje met orzo
Een gehaktbroodje is altijd een interessante keuze om in je weekmenu op te nemen. Het vraagt weinig werk en past goed bij allerlei bijgerechten. In dit recept kiezen we voor een zuiderse aanpak door het gehakt extra op smaak te brengen en te combineren met een Provençaals sausje. De orzo-pasta maakt het alledaagse festijn compleet.

Meatloaf

Meatloaf
In Amerikaanse televisieseries en films komt het vaak aan bod als het lievelingsgerecht van de hele familie: meatloaf! Wij kennen het uiteraard als een gehaktbroodje, al valt er wel degelijk een verschil te bemerken in bereidingswijze. Zo kiest men aan de overkant van de oceaan vaker voor extra smaakmakers zoals ketchup, bacon en Engelse saus.

Jamie’s gehaktbrood (Jamie Oliver)

Jamie’s gehaktbrood (Jamie Oliver)
Een ultiem voorbeeld van comfort food is een echte klassieker: gehaktbrood! Snel klaar, weinig werk en verdomd lekker. De basis van een gehaktbroodje mag dan wel heel eenvoudig zijn, je kan er wel wat meer smaak en variatie in kwijt dan je zou denken. In dit toffe recept presenteert Jamie Oliver zijn ultieme versie, vergezeld van een pittig tomatensausje. Maximum smaak, minimum werk!