Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)? Het beste recept vind je hier! Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi), 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)
Recept Afdrukken
Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.
Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)
Recept Afdrukken
Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 70minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
70minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd twee aubergines in hapklare stukken (3 à 4 cm). Schik op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout.
  2. Laat de aubergineblokjes 30 minuten roosteren in een voorverwarmde oven (220°). Roer halverwege door elkaar.
  3. Prik met een vork gaatjes in de andere aubergines. Rooster ze rondom aan in een hete, ingevette grillpan gedurende 35 minuten (tot de schil behoorlijk verkoold is).
  4. Haal de aubergines uit de pan en laat even afkoelen.
  5. Versnijd de ui in zes partjes en voeg samen met de trostomaten en chilipeper toe aan de pan. Laat 10 minuten roosteren (voeg indien nodig extra olijfolie toe).
  6. Lepel de groentjes uit de pan in een blender (trek het steeltje van de chilipeper). Pel de geroosterde aubergines en doe het vruchtvlees ook in een blender.
  7. Verhit vier eetlepels olijfolie in een steelpan. Voeg vijf teentjes (gekneusde en gepelde) knoflook toe. Laat samen met de tomatenpasta en wat paprikapoeder vijf minuten fruiten.
  8. Voeg de tomatenpasta samen met flink wat zout en een snuifje peper toe aan de blender. Mix tot een smeuïge groentesaus. Stort uit in een ruime, hoge pan en zet even opzij.
  9. Roer de rest van de (fijngehakte) knoflook door de tahini met een scheut vers citroensap, wat water en een snuifje zout. Zet opzij.
  10. Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  11. Roer ongeveer 275 ml kookvocht van de pasta samen met de helft van de blokjes aubergine door de saus in de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat even pruttelen.
  12. Roer de pasta door de saus en laat nog heel even warmen. Werk af met de rest van de aubergineblokjes, de tahini-saus en gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*