amandel? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be amandel? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - amandel

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)
Niets mis met een klassieke appelbol, voor Jeroen Meus mag het echter nu en dan ietsje meer zijn. Daarom gaf hij deze lekkere klassieker een geslaagde update door er frangipane aan toe te voegen. Zalig als dessert of tussendoortje bij een tas koffie of thee.

Spruitjes met chorizo en amandel

Spruitjes met chorizo en amandel
Over het kanaal zijn onze Brusselse spruitjes vooral populair tijdens de feestdagen als bijgerecht. Ook daar beroert hun verfijnde en uitzonderlijke smaak de gemoederen, het is en blijft er een typische 'Love of hate them'-affaire. Een leuke variant waarop ze geserveerd worden ontdek je in dit verrassende recept: met chorizo en amandel!

Appelcake met amandel

Appelcake met amandel
Een lekkere klassieker bij thee, koffie, als nagerecht of tussendoortje: cake! Het simpele basisrecent kan je makkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld met stukjes appel. In dit recept gaan we nog een (klein) stapje verder, en zorgt amandel voor een verfijnde extra smaaksensatie!

Aardbeiencrumble (Piet Huysentruyt)

Aardbeiencrumble (Piet Huysentruyt)
Lekkere verse aardbeien zijn op zichzelf een volwaardig dessert. Hun heerlijke smaak is synoniem voor de lente- en zomermaanden. Wanneer het net dat ietsje meer mag zijn zonder gek veel moeite, is deze crumble van Piet Huysentruyt een leuk idee. Dit simpel en smeuïg dessertje is extra lekker met een bolletje vanille-ijs.

Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)

Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)
Wanneer je wel feestelijk wil koken maar enerzijds geen zin hebt in uren kokkerellen en anderzijds het toch nog feestelijk wil houden is dit toffe recept van Sandra Bekkari een echte life-saver. Deze smeuïge soep is heerlijk vol zonder één drupje room, terwijl de geroosterde amandelschilfers van dit soepje iets feestelijks maken.

Godmother

Godmother
Een Godmother is een heerlijke, eerder zoete en vooral supersimpele cocktail. Het is een variant op de beroemde Godfather waarin de whisky vervangen wordt door vodka. Perfect om een chique feestje op gang te trekken of als verfijnd degustiefje!

Kleine citroen-soufflés

Kleine citroen-soufflés
Dit eenvoudige en luchtige dessert draait helemaal rond de frisse smaak van citroen. Het is bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Perfect als afsluiter van een geslaagd avondmaal, of gewoon lekker als tussendoortje.

Chocolademousse (Sandra Bekkari)

Chocolademousse (Sandra Bekkari)
Dol op dessertjes maar minder dol op diëten? Dat is knap vervelend, een slankere lijn begint immers bij minder en gezonder eten. Wordt een zoete afsluiter van een lekker diner onmogelijk, dan? Wel neen, met de hulp van Sandra Bekkari maak je een piekfijne chocomousse waar je vrolijk mee mag zondigen!

Broccolicouscous met spinazie, rosbief en dragondressing (Sandra Bekkari)

Broccolicouscous met spinazie, rosbief en dragondressing (Sandra Bekkari)
De nieuwe huiskok van vtm zorgt voor een verfrissende blik op lekker eten. Volgens Sandra Bekkari hoef je immers niet te diëten om gezond en slank door het leven te gaan. Haar gezonde recepten zijn piekfijn, lekker en erg gezond. Het proberen waard!

Pompoenpuree met herfstmoes en duo van pens

Pompoenpuree met herfstmoes en duo van pens
Wanneer de zomer aan haar laatste dagen begonnen is en de herfst langzaam maar zeker haar intrede doet, is het opnieuw tijd voor hartelijke, stevige en verwarmende kost. Met Halloween voor de deur kan dit recept met pompoenpuree, herfstmoes en pens je inspireren om net dat beetje meer op tafel te toveren, zonder heksentoeren uit te halen. Ideaal voor een kinderfeestje!