In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado's net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.
In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado's net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti of linguine, tagliatelle,...
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 4 avocado's
- 200 gram erwtjes
- 200 gram edamameboontjes of tuinbonen
- 0,5 citroen
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes basilicum
- enkele sprietjes bieslook
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng een ruime portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Bak rustig aan in een scheutje olijfolie in een pan.
- Voeg de spekreepjes toe en bak knapperig.
- Doe het vruchtvlees van de avocado's in een blender. Voeg de helft van de erwten en edamame-bonen toe. Vul aan met het merendeel van de kruiden, wat citroensap, een scheutje water, peper en zout.
- Mix tot een smeuïge, groene saus. Voeg meer water toe indien de saus te stevig is.
- Giet de pasta af eenmaal al dente (bewaar een beetje van het kookvocht). Meng samen met de spekjes, de overige erwten, bonen en avocadosaus.
- Voeg wat kookvocht toe tot de pasta mooi glanst. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Verdeel over diepe borden en bestrooi met de resterende groene kruiden (fijngesnipperd). Smakelijk!
Notities
Liever vegetarisch? De spekjes kan je perfect achterwege laten. Gebruik dan wel iets meer erwten en bonen. Of vervang de spekreepjes door stukjes champignon die je op dezelfde manier klaarmaakt.
Deel dit Recept
Speak Your Mind