Zelf smeersalades maken is niet moeilijk en leuk om doen! Bovendien kan je de typische salades, die vaak veel mayonaise bevatten, heel wat gezonder maken. Ontdek bijvoorbeeld in dit snelle recept hoe je vleessalade verfijnder maakt met yoghurt en koolrabi.
Zelf smeersalades maken is niet moeilijk en leuk om doen! Bovendien kan je de typische salades, die vaak veel mayonaise bevatten, heel wat gezonder maken. Ontdek bijvoorbeeld in dit snelle recept hoe je vleessalade verfijnder maakt met yoghurt en koolrabi.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 4 plakken beenham iets dikker gesneden
- 0,5 koolrabi
- 0,5 appel
- 125 gram Griekse yoghurt
- enkele takjes aardapelen
- 1 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel honing
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de plakken beenham in fijne stukjes.
- Schil de koolrabi en appel. Snipper brunoise (fijne stukjes).
- Doe de stukjes ham, koolrabi en appel in een mengkom.
- Voeg yoghurt, mosterd, honing, fijngesnipperde peterselie, peper en zout toe. Meng alles grondig door elkaar.
- Serveer de salade op knapperig brood, bij voorkeur wat extra groen (rucola, bladsla,...). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind