Een gehaktbroodje is altijd een interessante keuze om in je weekmenu op te nemen. Het vraagt weinig werk en past goed bij allerlei bijgerechten. In dit recept kiezen we voor een zuiderse aanpak door het gehakt extra op smaak te brengen en te combineren met een Provençaals sausje. De orzo-pasta maakt het alledaagse festijn compleet.
Een gehaktbroodje is altijd een interessante keuze om in je weekmenu op te nemen. Het vraagt weinig werk en past goed bij allerlei bijgerechten. In dit recept kiezen we voor een zuiderse aanpak door het gehakt extra op smaak te brengen en te combineren met een Provençaals sausje. De orzo-pasta maakt het alledaagse festijn compleet.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 45minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
45minuten |
Ingredients
- Gehaktbrood
- 600 gram gemengd gehakt
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 25 gram zwarte olijven ontpit
- 1 ei
- 1 eetlepel broodkruim
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
- Saus en pasta
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 chilipepertje
- 1 paprika
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 75 gram zwarte olijven ontpit
- 70 gram tomatenconcentraat
- 1 glas witte wijn
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 400 gram orzo
- olijfolie
- peper en zout
- enkele takjes peterselie
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Plet het teentje knoflook en hak het sjalotje fijn voor het gehaktbrood. Bak even aan in een beetje olijfolie.
- Doe het gehakt in een mengkom. Voeg de gefruite knoflook en sjalot toe.
- Hak de zwarte olijven fijn en voeg samen met het ei, broodkruim, Provençaalse kruiden, peper en zout toe aan het gehakt. Meng grondig door elkaar.
- Maak met natte handen een mooi gehaktbroodje en schik in een ingevette gehaktschotel. Wrijf in met olijfolie en laat 50 minuten garen in een voorverwarmde oven (175°).
- Snipper ondertussen de knoflook, ui en chilipeper fijn voor de saus. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een ruime pan.
- Versnijd de overige groentjes in grove stukken. Voeg toe aan de pan en laat enkele minuten stoven.
- Roer de olijven en het tomatenconcetraat door de groentjes. Laat even aanbakken en blus dan met witte wijn. Roer alles goed los en laat de alcohol verdampen.
- Overgiet met de tomatenblokjes. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat de saus nog een kwartiertje pruttelen totdat alle groentjes zacht zijn.
- Gaar de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet af en roer er een scheutje olijfolie door.
- Versnijd het gehaktbrood in plakjes. Serveer met de pasta en Provençaalse saus, afgewerkt met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind