Belgisch | Belgisch |

 

Recepten - Belgisch

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)
Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.

Zalm met geroosterde krieltjes

Zalm met geroosterde krieltjes
Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.

Hammetje met mosterdsaus

Hammetje met mosterdsaus
Wil je wel eens genieten van een botermals stukjes vlees waar bijna geen werk meer aan is? Dan is een voorgegaard hammetje op been een perfecte keuze. Opwarmen en klaar! De tijd die je daarmee uitspaart kan je dan investeren in een verfijnd mosterdsausje.

Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)

Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)
Als je op zoek bent naar een salade die 100% lente uitstraalt, dan is dit recept van Nigella Lawson wat je zoekt. Naast typische toppers zoals verse krieltjes, asperges en radijsjes, is het vooral de fris-zure dressing die de salade naar een hoger niveau tilt.

Halloumi-speksatés

Halloumi-speksatés
Halloumi, de Cypriotische grillkaas die niet smelt, kom je vooral tegen in vegetarische gerechten. Het is dan ook een prima alternatief voor vlees. Anderzijds is dat ook een beetje jammer, het zorgt er immers voor dat vleeseters er wel eens hun neus voor ophalen. Zonde, natuurlijk. Ook in combinatie met vlees is de grillkaas erg lekker. Deze satés met spek zijn jouw nieuwe favoriet bij de eerstvolgende barbecue!

Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt)

Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt)
Een zelfgemaakte lasagne geeft erg veel voldoening. Het is niet alleen lekker, de moeite die je er in moet steken is het ook waard. Extra leuk aan zo'n lasagne is dat je uitgebreid kan variëren. Ontdek in dit recept van Colruyt een vegetarische versie met courgette en ricotta.

Gevulde paprika met gehakt en mozzarella (Sofie Dumont)

Gevulde paprika met gehakt en mozzarella (Sofie Dumont)
Sofie Dumont presenteert in dit familierecept een toffe klassieker die altijd past in het weekmenu: gevulde paprika's. Leuk aan haar recept is dat de fijne pasta (orzo) meteen in het gehakt verwerkt wordt. Snel, origineel en bijzonder kindvriendelijk!

Frisse aardappelsalade met worst

Frisse aardappelsalade met worst
Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.

Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)

Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)
Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.

Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)

Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)
In dit eenvoudige recept combineert Pascale Naessens de uitgesproken smaak van lamskoteletjes met rode curry. Een combinatie die een heel volledige smaak garandeert en prima past bij de fijne snijboontjes en ovengebakken kerstomaatjes. Heerlijk tafelen in alle eenvoud!

Aardbei-rabarbertaart

Aardbei-rabarbertaart
Eenmaal de lente goed op gang is, genieten we traditioneel van lekkers zoals aardbeien en asperges. Ook rabarber is een echte lekkernij die dan niet mag ontbreken. De fris-zure smaak leent zich uitstekend tot allerlei zoete gerechten en hapjes. Voor wie rabarber toch té zuur is, is deze eenvoudige taart op basis van kruimeldeeg de perfecte oplossing. Aardbeien passen perfect bij rabarber en zorgen voor een zachtere, zoete smaakervaring.

Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)

Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)
Denk niet meteen aan een kille winterdag wanneer je een ovenschotel op het menu plaatst. Met zomerse groentjes zoals tomaat en venkel kan je er ook een verkwikkend gerecht van maken dat perfect past op zonnige dagen. Aangevuld met malse varkensmignonettes, gegrilde kaas en rijst wordt dit een lekker en volledig gerecht van Colruyt.

Eén-pot-pasta met spek en spinazie

Eén-pot-pasta met spek en spinazie
Om snel en makkelijk eten op tafel te toveren, is het een fijn idee om maar één pot vuil te maken. Het biedt niet alleen overzicht tijdens het koken, de afwas is nadien ook nog eens minimaal. Dit kindvriendelijke éénpansgerecht combineert eenvoudige klassieker: pasta, spek, spinazie en tomaatjes. Perfect als dagdagelijkse hap!

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.

Spiering met rijst en oosterse groenten (Colruyt)

Spiering met rijst en oosterse groenten (Colruyt)
Het kookteam van Colruyt kiest in dit karaktervolle maar alledaagse recept resoluut voor fusion. Een lekker, typisch Belgisch stukje spiering wordt perfect gecombineerd met rijst en groentjes met een oosters sausje. Perfect om doorheen de week uitgebreid te variëren.