< 4 Euro | < 4 Euro |

 

Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro

Avocadotoast met spiegelei (Sofie Dumont)

Avocadotoast met spiegelei (Sofie Dumont)
Soms moet je de lekkerste dingen niet ver zoeken. Een eenvoudige toast is zo eenvoudig en veelzijdig te beleggen dat je het haast zou vergeten om nu en dan op het menu te zetten. Sofie Dumont doet dat niet! In dit recept één van haar favorieten: toast met avocado en een spiegeleitje. Ontbijt, lunch of zelfs diner: hier kan je altijd van genieten.

Komkommerrol met kip

Komkommerrol met kip
De kunst van gezond(er) eten bestaat niet zozeer uit minder eten, wel uit anders eten. Meer groentjes is de vanzelfsprekende basis en daar kan dit gerecht alvast bij helpen. Met dunne plakjes komkommer maak je fijne hapjes met kip en een frisse dressing. Perfect op een feestje, als hapje of lunch.

Melanzane alla parmigiana (Sandra Bekkari)

Melanzane alla parmigiana (Sandra Bekkari)
Een vegetarische klassieker uit Italië van formaat: Melanzane alla parmigiana! Dit is een eenvoudige maar ontzettend smaakvolle ovenschotel met aubergine, kaas en tomatensaus. Behalve dat het een beetje werk vraagt, is er niks moeilijk aan dit gerecht dat je kan vergelijken met een klassieke lasagne maar dan zonder pasta of bechamelsaus en extra groentjes. Geen wonder dat ook Sandra Bekkari fan is!

Orzo stroganoff met kippenballetjes

Orzo stroganoff met kippenballetjes
Wie houdt van een smeuïg pastagerecht zal dol zijn op deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding met kippengehaktballetjes waar je maar één pan voor moet vuilmaken. Orzo (rijstvormige pasta) wordt gecombineerd met een klassiek stroganoff-sausje, bestaande uit champignons, zure room en mosterd. Perfecte dagelijkse en toch verrassende kost!

Noedels met rundderreepjes en peultjes

Noedels met rundderreepjes en peultjes
Het leuke aan wokken is de pure eenvoud van het proces. Zet al je ingrediënten klaar, het het vuur lekker hoog en in een handomdraai staat er een lekker, oosters gerecht op tafel. In dit recept wokken we gemarineerde runderreepjes en voegen we peultjes en noedels toe. Alledaagse cuisine met een Aziatische toets!

Inktvisslaatje (Pascale Naessens)

Inktvisslaatje (Pascale Naessens)
Een fris, licht slaatje met knapperige groentjes is exact wat je kan gebruiken op een zomerse, hete dag. Pascale Naessens maakt dit recept graag klaar op gelegenheden zoals ene barbecue met familie en/of vrienden. De stukjes inktvis zorgen voor extra smaak, structuur en geven het slaatje een extra zuiderse vibe. Maak het gerust op voorhand klaar: alles moet zeker een uurtje marineren.

Heilbot met tagliatelle en kerstomatensaus

Heilbot met tagliatelle en kerstomatensaus
Heilbot is een gesmaakte vis die vlot combineert met ingrediënten uit alle windstreken. Zo combineren we deze vis met een Italiaans gerechtje: tagliatelle met een kerstomatensausje. Simpel, alledaags en toch verfijnd lekker.

Pasta met ham, erwtjes en room (Nigella Lawson)

Pasta met ham, erwtjes en room (Nigella Lawson)
Voor de Britse tv-kok is dit recept is eentje uit de nostalgische doos. Haar kinderen waren er dol, maar ook nu ze volwassen zijn is het nog steeds een instant succes. Het recept lijkt op een klassieke macaroni met kaassaus, het is echter sneller, makkelijker en toch verfijner. In plaats van een bechamelsaus te bereiden, kookt ze simpelweg room in met Parmezaanse kaas. Geniaal lekker!

Thaise komkommersalade

Thaise komkommersalade
Aziatische keukens zoals de Thaise bieden een rijkdom aan smaken en texturen waar we in West-Europa alleen maar jaloers op kunnen zijn. Zo bevat deze knapperige komkommersalade onder meer zoete reepjes mango, knapperige pinda's, frisse granaatappelpitjes en expressieve kruiden. De pittige dressing maakt de salade tot een fantastische lunch of een verfijnd bijgerecht, smullen zal je!

Asperges met gebakken zalm en yoghurtsausje (Sofie Dumont)

Asperges met gebakken zalm en yoghurtsausje (Sofie Dumont)
De elegante smaak van witte asperges vraagt om simpele en al even zachte combinaties die de smaak alle eer aandoen. Sofie Dumont kiest daarom in dit vetarme recept voor eenvoudige stukjes zalm, sla, een sausje op basis van komkommer en yoghurt en tot slot een gebakken eitje. Boordevol smaak en fantastisch als lunch of licht avondmaal.

Meloensalade met munt en prosciutto

Meloensalade met munt en prosciutto
Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.

Spaghetti met inktvis

Spaghetti met inktvis
Het leuke van spaghetti is dat de pasta zo veelzijdig is. Dit recept start met een eenvoudige en eerder klassieke van tomatensaus, maar door met inktvisringen en enkele fris-zure toetsen te werken maak je toch iets dat origineler is dan je doorgaans mag verwachten.

Chocolaatjes met studentenhaver (Sandra Bekkari)

Chocolaatjes met studentenhaver (Sandra Bekkari)
Pure chocoladekoekjes die zo eenvoudig zijn dat je er gerust eentje extra kan nemen zonder jezelf schuldig te voelen? Dat zijn deze koekjes van Sandra Bekkari perfect omschreven. Erg simpel en toch heerlijk bij koffie, thee of als tussendoortje.

Italiaanse gratin met fakkelspek

Italiaanse gratin met fakkelspek
Het succes van gratin is simpel te verklaren: je kan er letterlijke alle windrichtingen mee op. Ook een zomerse, Italiaanse gratin met - jawel - puree (vol groentjes) kan perfect. Dit supereenvoudige en verrassende recept doet er bovendien fakkelspek bij: dunne reepjes gemarineerd spek die op satéprikkers worden gedraaid en tijdens het barbecueseizoen overal te vinden zijn.

Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)

Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)
Heb je restjes kip of ben je op zoek naar een lekker ouderwets voorgerechtje? Dan is deze cocktail met kip Hawaï en rijst van Jeroen Meus een uitstekende keuze.