Recepten - Geen maximum
Pasta carbonara met mosselen
Pasta carbonara behoeft geen introductie. Deze eenvoudige en smeuïge pasta met spek, ei en kaas is een snelle, smakelijke hap die altijd past. Dit recept geeft een verrassende twist aan deze Italiaanse topper: mosselen! Het sausje op basis van room en cider mag dan wel niet helemaal authentiek zijn, de volle aroma's zullen je zintuigen verwennen!
Tagged With: België, Belgisch, capellini, carbonara, cider, dragon, gerookt spek, italiaans, Italië, knoflook, leuk, linguine, look, met een twist, mosselen, origineel, pasta, pasta carbonara, peterselie, rode ui, room, rustiek, seafood, smeuïg, snel klaar, spaghetti, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, verrassend, vis en vlees, weinig werk, zeevruchten, zilt
Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)
Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo'n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.
Tagged With: avocado, avocadodressing, basilicum, cayennepeper, curry, currypoeder, dressing, fris, groentjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippenreepjes, knapperig, kruidig, kurkuma, lichte lunch, lunch, olijfolie, postelein, radijzen, rauwkost, salade, sla, slaharten, sofie dumont, tomaten, veel groentjes, voorgerecht, witloof
Linguine met spinaziepesto en balletjes
De typische pesto Genovese (basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas) is natuurlijk niet de enige manier waarop je dit stevige sausje kan bereiden. In dit recept maken we een pesto op basis van spinazie, een heerlijke variant die je net als de klassieke pasta pesto best serveert met linguine. De gehaktballen maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch eet.
Tagged With: cashew, cashewnoten, eenvoudig, ei, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, linguine, look, noten, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pecorino, pesto, rustiek, snel klaar, spinazie, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten, zomers, zuiders
Zuiderse groentestoofpot met zalmfilet (Jeroen Meus)
Zalm is een heel populaire vissoort in talloze gezinnen. Dat is geen toeval, het is smaakvolle vissoort die je heel veelzijdig kan gebruiken. In dit recept kiest Jeroen, bijvoorbeeld, voor een zuiderse groentestoofpot die lekker vol smaakt en heerlijk gezond is. De zalmfilets bakt/stoomt hij in de oven zodat ze heerlijk mals en sappig blijven.
Tagged With: aardappelen, ansjovis, aubergine, cayenne, dagelijkse kost, één, elk seizoen, Frankrijk, Frans, groenten, groentestoofpot, groentjes, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kruidig, mediterraans, olijfolie, paprika, paprikapoeder, provençaals, Provençaalse keuken, provence, rozemarijn, Spaans, Spanje, spinazie, stoverij met groentes, tijm, tomaten, vakantie, veel groentjes, vis, visfilet, zalm, zalmfilet, zilt, zomer, zonnig, zuiders
Pasta caponata
Caponata mag je gerust als het nationale gerecht van Sicilië beschouwen. Deze salade/dikke saus van gekookte groentjes, met een hoofdrol voor aubergine, is er enorm populair. Er bestaan flink wat varianten, van uiterst eenvoudig tot behoorlijk uitgebreid. In dit recept kiezen we voor een eenvoudige, maar typische en smaakvolle, basisbereiding die heerlijk combineert met pasta.
Tagged With: ajuin, aubergine, authentiek, basilicum, caponata, courgette, eenvoudig, groentesaus, italiaans, Italië, kappertjes, knoflook, look, makkelijk, mediterraans, olijfolie, ook koud, paprika, parmezaanse kaas, pasta, penne, peterselie, rigatoni, rozijnen, rustiek, salade, saus, Sicilië, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, zomer, zomers, zomerse pasta, zuiders
Detox smoothie (Sandra Bekkari)
Wie in geen tijd een portie broodnodige vitamines wil binnenkrijgen doet er goed aan om een smoothie te maken. Op was oppervlakkig snijwerk na is al het werk voor je blender. Deze smoothie is één van de favorieten van Sandra Bekkari, ideaal om te ontgiften.
Tagged With: ananas, detox, detoxen, dieet, diëten, fris, fruit, gezond, gezond tussendoortje, groen, groente, limoen, limoensap, low carb, munt, ontbijt, ontgiften, sana, Sandra Bekkari, smoothie, spinazie, tussendoor, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, vezels, vitamines, water
Albondigas
Wanneer je ooit in Spanje bent in de heerlijk zomerse term 'Albondogas' op een menukaart ziet staan, is het zinvol om te weten dat dit gewoon gehaktballetjes in een (soms pittig) tomatensausje zijn. Deze Belgische klassieker kom je dus ook tegen aan de andere kant van Europa! Met dit makkelijke recept kan ook jij deze Spaanse variant bereiden. Lekker met brood of pasta.
Tagged With: albondigas, beginner, cayenne, eenvoudig, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, hapje, kalf, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, kruidig, look, mediterraans, met brood, met pasta, oregano, paprikapoeder, peterselie, pittig, rund, Spaans, Spanje, stokbrood, tapa, tapas, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, varkensgehakt, voor elke dag, voorgerecht
Kip florentine (Colruyt)
In dit recept geeft het kookteam van Colruyt een smakelijke interpretatie van kip op Florentijnse wijze. Of die bereiding heel authentiek is, staat niet vast. Dat de smeuïge bereiding met room, kaas en spinazie overheerlijk smaakt is wel een garantie. De (volkoren) penne maakt dit Italiaanse gerecht compleet.
Tagged With: alledaags, Colruyt, Emmentaler, gegratineerd, geraspte kaas, gratin, gratineren, grote pasta, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, kio, kipfilet, kruidig, mediterraans, mozzarella, ovengerecht, ovenschotel, pasta, penne, prosciutto, rauwe ham, romig, room, roomsaus, spinazie, tabasco, volkoren pasta, volkoren penne, voor elke dag, zuiders
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.
Tagged With: België, Belgisch, boter, botersaus, citroen, dragon, eenvoudig, groene kruiden, grootmoeders keuken, kabeljauw, kabeljauwfilet, kerstomaatjes, klassiek, knapperig, met puree, olijfolie, op grootmoeders wijze, op Vlaamse wijze, panko, peterselie, puur, trostomaatjes, vis, visfilet, vlaams, witte vis, witte wijn, zuiver
Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)
Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, andijvie, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, boerenworsten, bonen, boontjes, boter, braadworst, bruine fond, bruine saus, dagelijkse kost, fijne boontjes, gerookt spek, gewoon, grootmoeders keuken, puree, simpel, spek, spekjes, stamppot, stoemp, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, worst, worsten
Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)
Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.
Tagged With: azijn, bbq, broodkruim, burger, chapelure, chili, courgette, dressing, ei, eieren, geen vlees, gember, Gordon Ramsay, grillkaas, groene kruiden, halloumi, halloumikaas, kruiden, kruidig, lente-ui, leuk, munt, origineel, salade, veel groentjes, vegetarisch, vegetarische burger, veggie, verrassend, witte wijnazijn, wortel, zonder vlees
Zalm met geroosterde krieltjes
Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.
Tagged With: aardappel, aardappeltjes, alledaags, comfort food, courgette, dille, doordeweeks, geen moeite, gemakkelijk, gezond, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, olijfolie, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, paprika, roosteren, scampi, vis, viskruiden, voor elke dag, weinig werk, zalm, zalmfilet
Courgette carbonara (Jamie Oliver)
In dit recept presenteert Jamie Oliver een leuke en net iets gezondere variant van een carbonara. De romige saus met Parmezaanse kaas en knapperige spekjes breidt de Britse chef uit met knapperige stukjes courgette. Een prachtig voorbeeld van comfort food waarbij je jezelf helemaal niet zo schuldig hoeft te voelen!
Tagged With: authentiek, bacon, carbonara, comfort food, courgette, ei, eieren, gele courgette, groene courgette, italiaans, Italië, Jamie Oliver, met een twist, origineel, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, romig, room, roomsaus, spek, tijm, variant, zwarte peper
Hammetje met mosterdsaus
Wil je wel eens genieten van een botermals stukjes vlees waar bijna geen werk meer aan is? Dan is een voorgegaard hammetje op been een perfecte keuze. Opwarmen en klaar! De tijd die je daarmee uitspaart kan je dan investeren in een verfijnd mosterdsausje.
Tagged With: België, Belgisch, bijgerecht, Bourgondisch, Bourgondische keuken, frieten, frietjes, graantjesmosterd, grove mosterd, ham, hammetje, kroketjes, kroketten, kruidig, laurier, mosterd, mosterdsaus, room, roomsaus, royaal, saus, sausje, schenkel, tijm, Varken, varkensvlees, veel vlees, vlaams, Vlaanderen, vlees op bot, vleesbouillon, witte wijn
Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)
Als je op zoek bent naar een salade die 100% lente uitstraalt, dan is dit recept van Nigella Lawson wat je zoekt. Naast typische toppers zoals verse krieltjes, asperges en radijsjes, is het vooral de fris-zure dressing die de salade naar een hoger niveau tilt.
Tagged With: afvallen, asperges, bieslook, citroen, citrus, dieet, diëten, dragon, dressing, fris, gezond, groen, groene asperges, krieltjes, kruiden, kruidig, lente, licht, light, lunch, mager, mosterd, munt, nieuwe aardappelen, Nigella, Nigella Lawson, radijsjes, radijzen, salade, sla, vegetarisch, veggie, vermageren