Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 800 gram pangasiusfilet vers of diepvries
- 800 gram loskokende aardappelen
- 600 gram wortelen vers of diepvries
- 200 gram doperwten diepvries
- 2 sjalotten
- 1 plantje dille
- boter
- olijfolie
- tijm gedroogd
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en wortelen. Versnijd in gelijke stukjes.
- Kook de stukjes aardappel en wortel gaar in gezouten water met wat gedroogde tijm.
- Snipper ondertussen de sjalotten en dille fijn.
- Fruit de gesnipperde sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg de erwtjes toe en laat enkele minuten sudderen.
- Giet de gegaarde stukjes aardappel en wortel af. Plet tot een puree. Voeg de gefruite sjalot met erwtjes toe.
- Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
- Verhit een klontje boter in een braadpan. Bak de filets langs elke kant 3 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de filets uit de pan en houd warm.
- Voeg een vers klontje boter aan de pan toe en schraap alle braadresten los. Vul aan met twee eetlepels water, peper, zout en de gesnipperde dille. Laat nog even pruttelen tot een eenvoudig sausje.
- Serveer de filets op een flinke schep puree, overgoten met wat dillesaus. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind