Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!
Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snipper de helft van de uien fijn.
  2. Stoof de uisnippers gaar in een scheutje olijfolie.
  3. Voeg de rijst toe. Zet meteen onder met een dubbele hoeveelheid water ten opzichte van de rijst. Laat rustig garen.
  4. Meng ondertussen sojasaus, sake, mirin en suiker tot een teriyaki-saus.
  5. Versnijd het rundvlees in reepjes van 1 centimeter. Leg ze in de teriyaki-saus en laat marineren.
  6. Pel de knoflook en schil het stukje gember. Versnijd allebei in flinterdunne plakjes. Zet opzij.
  7. Hak de chilipeper fijn, versnijd de rest van de ui in fijne halve maantjes. Zet opzij.
  8. Versnijd de champignons in plakjes.
  9. Laat een (wok)pan gloeiend heet worden. Smelt een klontje boter en roerbak meteen het vlees op hoog vuur (giet de saus niet weg).
  10. Voeg ui, gember, knoflook, chili en shiitake toe. Laat even glaceren (kort aanbakken). Lepel er aansluitend wat teriyaki-saus over.
  11. Verdeel de rijst in kommetjes en lepel de runderreepjes met champignons op. Werk af met gesnipperde lente-ui. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*