Mexicaanse rijst met kippenhaasjes? Het beste recept vind je hier! Mexicaanse rijst met kippenhaasjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Mexicaanse rijst met kippenhaasjes
Recept Afdrukken
Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.
Mexicaanse rijst met kippenhaasjes
Recept Afdrukken
Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de kippenhaasjes tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Wrijf in met peper, zout, paprikapoeder en een snuifje komijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak de kippenhaasjes kort aan.
  3. Haal de stukjes kip uit de pan. Houd warm en zet opzij.
  4. Snipper de ui, chilipeper, knoflook en puntpaprika fijn. Bak aan in dezelfde pan op een zacht vuur (voeg indien nodig een vers scheutje olijfolie toe).
  5. Roer, eenmaal de ui glazig is geworden, de rijst door de pan. Laat kort aanbakken.
  6. Blus met een flinke scheut witte wijn. Laat helemaal verdampen.
  7. Voeg dan de tomatenblokjes en de helft van de kippenbouillon toe. Hou de rest van de bouillon klaar om aan te vullen.
  8. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de rijst zacht en gaar is. Roer regelmatig en voeg kippenbouillon toe wanneer nodig.
  9. Roer de maïs door de rijst en breng verder op smaak met oregano, komijn, paprikapoeder, peper en zout.
  10. Voeg, eenmaal de rijst gaar is, de kippenhaasjes toe en laat nog even warmen.
  11. Versnijd ondertussen de avocado's in blokjes en hak de koriander fijn.
  12. Roer net voor het opdienen de avocadoblokjes door de rijst. Bestrooi met de cheddar en zet heel even onder de grill, zodat de kaas kan gratineren.
  13. Bestrooi met de gesnipperde koriander en serveer meteen. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*